Ik heb voor de Cook Eilanden gekozen omdat ze hier Engels spreken en omdat het niet zulke hele grote eilanden zijn! Ik zat hier precies in het regenseizoen en ben een paar keer helemaal nat geregend, maar door de tropische temperatuur heb ik het niet koud gehad. Ook met oud & nieuw was het hier ontzettend gezellig! Er leven hier ook geen giftige of andere enge beesten, de enige beestjes waar ik last van had waren muggen…
De Cook Eilanden bestaan uit 15 eilanden verspreid over 2,2 miljoen km², maar heeft een totale oppervlakte van 236 km². De 6 noordelijke eilanden zijn: Manihiki, Nassau, Penrhyn Island, Pukapuka, Rakahanga en Suwarrow, de 9 zuidelijke eilanden zijn: Aituka, Atiu, Mangaia, Manuae, Mauke, Mitiaro, Palmerstone eiland, Rarotonga en Takutea. De Cook eilanden telt ongeveer 18.000 inwoners en de hoofdstad is Avarua op het eiland Rarotonga. Alle Cook Eilanden zijn atollen; door de combinatie van vulkanische activiteit en koraalgroei ontstaan. Het hoogste punt is de berg Te manga (652 m) op het hoofdeiland Rarotonga. Op de Cook Eilanden heerst een tropisch maritiem klimaat, met een duidelijk regenseizoen van november tot april en een droog seizoen van mei tot oktober. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur varieert van 21° tot 28° Celcius.
James Cook noemde de eilanden ‘Hervey Islands’, maar de Russen gaven ze de naam ‘Cook Islands’ ter ere van James Cook. Nu zijn de Cook Eilanden een autonome parlementaire democratie in vrije associatie met Nieuw-Zeeland. Alle inwoners zijn officieel inwoner van Nieuw Zeeland, maar hebben een eigen status als Cookeilander.
Rugby is een populaire sport op de Cook Eilanden, maar ze hebben ook een voetbal-elftal en een honkbal team.