Op mijn 16e zag ik op tv een documentaire over Australië en sindsdien droomde ik erover om naar Australië te gaan. In 2008 ben ik een reis gaan plannen en in de aanloop hiernaartoe heb ik heel wat research gedaan. Eén van mijn favoriete dingen van dit land is de manier van praten, niet alleen de ‘slang’, maar ook het accent! Het heeft een laid-back en relaxte uitstraling! Dat zegt denk ik ook wat over de manier van leven. Daarnaast hebben ze natuurlijk erg veel natuurschoon en bijna elk eco-systeem dat er bestaat. Uiteindelijk ben ik in 2011 en 2012 in Sydney geweest, ik had het plan om helemaal rond te gaan, maar het liep een klein beetje anders. Meer dan deze stad en de Blue Mountains heb ik niet gezien, dus ik ga in de toekomst nog eens terug naar Australië.
Australië bestaat uit 5 staten en 2 territoria. De staten zijn New South Wales, Victoria, Tasmania, South Australia, Western Australia en Queensland. De territoria zijn Australian Capital Territory (ACT) en Northern Territory. De hoofdstad is Canberra en ligt in ACT. Perth in Western Australia is de meest geïsoleerde stad ter wereld; Adelaide, de dichtsbijzijnde stad ligt op maar liefst 2700 km afstand.
Het grootste deel van Australië is plat en droog. Eén derde van het landschap is woestijn en één derde is steppe-landschap. Slechts 6% van Australië komt boven de 600 m, het hoogste punt, Mount Kosciusko is 2228 m hoog. In het droogste deel kan het soms jaren duren voor er ook maar één druppel regen valt. Met een oppervlakte van bijna 8 miljoen vierkante kilometer is Australië het zes na grootste land ter wereld. Ondanks de grootte van dit land wonen hier maar ± 21 miljoen mensen, voornamelijk in de steden langs de kust. 92% van de Australiërs heeft een Europese afkomst, 7% komt uit Azië en 1% is Aboriginal.
De inheemse diersoorten zijn meestal vegetariërs en er komen weinig roofdieren voor. Australië heeft de meeste buideldiersoorten ter wereld (o.a. koala’s, wombats, kangoeroe’s) en ook andere eigenaardige dieren zoals het vogelbekdier, het enige zoogdier dat eieren legt, en niet vliegende vogels zoals de emoe en de casuaris vinden hier hun oorsprong. Er bestaan ongeveer vijftig soorten kangoeroe-soorten, de kleinste is niet groter dan een rat en de grootste haalt met gemak de twee meter. De grootste voorganger van de kangoeroe, een Diprotodont, werd gevonden aan de oevers van het Eyeremeer.