Reizen

Korte tripjes, lange reizen, nieuwe plaatsen ontdekken, andere culturen leren kennen en gewoonten ervaren, soms een andere taal leren spreken, ook al zijn het maar een paar woorden. Je ziet het leven van de andere kant en doet inspiratie op uit dingen die je anders niet zou doen. Je bent even uit het normale ritme en spreekt mensen die je anders misschien voorbij loopt. Dit alles geeft inspiratie, energie en een rijkdom aan ervaring…

Barcelona

Mijn favoriete stad in Europa is met stip Barcelona! Tijdens een zomervakantie in Spanje, zijn we met een dag-trip naar Barcelona geweest en hebben de Sagrada Familia bezocht, Camp Nou (Fc Barcelona) en de Ramblas. Het was liefde op het eerste gezicht! Ik heb wat meer informatie opgezocht over Fc Barcelona en kwam erachter dat ze een Nederlandse coach hadden en meer Nederlandse spelers dan de gemiddelde Nederlandse club en sindsdien is Fc Barcelona mijn favoriete voetbalclub.

Een paar jaar later ben ik samen met een vriend nog eens terug gegaan en heb meer kunnen genieten van alle bezienswaardigheden. We hebben nu ook de tijd gehad om de magische fontein te bewonderen en na wat research over de architect Antonió Gaudí, hebben we naast de Sagrada Familia nu ook Park Guell, Casa Batlló en Casa Milà bezocht.

In 2005 deden we op school een project over sprookjes en hiervoor moesten we een portret, een studio en architectuur opname maken. Ik hoefde niet lang te denken over de architectuur opname, Casa Batlló is hier perfect voor!

Wintersport

Oostenrijk heb ik voornamelijk in de winter gezien. Toen ik wat jonger was, zijn we een aantal keer wezen skiën in Fieberbrunn, en gezellig skigebied in Tirol. Daarna zijn we ook in Saalbach-Hinterglemm en Königsleiten geweest. Beiden skigebieden zijn wat groter en je kunt hier mooie tochten doen. Het was wel wennen, geen live-muziek bij de après ski, maar ik heb het hier toch ook goed naar mijn zin gehad!

Verenigde Staten

Juni 2006 ben ik voor de eerste keer in de Verenigde Staten geweest. Mijn vader had een cursus in Denver (Colorado) en vroeg of ik zin had om mee te gaan, natuurlijk wilde ik dat! De eerste vijf dagen zijn we in Denver geweest, daar heb ik onder andere Museum of Nature and Science bezocht, die had daar toen een expositie over Bodies, waarbij echte lichamen tentoon werden gesteld. We zijn ook naar Rocky Mountain National Park geweest, Denver Zoo, Denver Aquarium en verder ben ik nog wat downtown geweest. Daarna zijn we via Arches National Park, Bryce Canyon National Park, Grand Canyon National Park (North Rim) en Zion National Park naar Las Vegas gereden. Hier zijn we maar een halve dag geweest.

Net na de kerst in 2006 zijn we weer naar de Verenigde Staten geweest, dit keer om familie te bezoeken in Flagstaff, Arizona. Ook hier hebben we veel van de omgeving gezien. We hebben nu de South Rim van Grand Canyon National Park gezien, we zijn naar de Meteor Crater geweest, Sedona en naar Sunset Crater Volcano National Monument. We zijn ook bij de traditional PineCone Drop geweest in Flagstaff tijdens oud & nieuw.

Wereldreis

Toen ik een jaar of 16 was, zag ik op tv een documentaire over Australië en sinds die tijd wilde ik hier naartoe, maar ik had altijd wel een reden om het nog even uit te stellen… Na 12 jaar dromen had ik in 2008 als één van mijn goede voornemens besloten dat het nu of nooit was en ben ik deze reis gaan vormgeven. Het begon allemaal als een simpele reis naar Australië, maar al snel had ik bedacht dat Nieuw Zeeland ook een goede bestemming zou zijn en na wat online research had ik een ticket gevonden waar je ook Fiji kon bezoeken. Australië, Nieuw Zeeland en Fiji dus!

Nog wat meer research op het web en Fiji was veranderd in de Cook Eilanden, San Francisco en Los Angeles waren erbij gekomen en een stop in Azië was ook niet te vermijden… Ik had inmiddels een ‘Round the World Ticket’ gevonden en een hele route samengesteld. Maar toen ik deze wilde boeken, kon ik ‘m nergens meer vinden. Ondertussen was er familie net verhuisd naar een stadje vlakbij New York, dus dat kwam ook op mijn lijstje te staan, net als Boston trouwens… En als je dan met Iceland Air vliegt, kun je ook nog een stop in Reykjavik maken en met een beetje geluk pik je dan het Noorderlicht ook nog mee!

De route werd langer en langer. Ik had het zo gepland dat ik ongeveer een jaar weg zou zijn, maar al die bestemmingen in één jaar proppen leek me wat te veel van het goede, en ik wilde wel vrij zijn om ergens langer te blijven als ik het daar naar mijn zin zou hebben, dus nu was mijn reis 18 maanden lang. Alleen Ewout & Erica gooiden wat roet in het eten door rond mijn vertrekdatum een kind te krijgen, dus uiteindelijk is de datum 10 oktober 2010  (10-10-10) geworden. Een mooie datum vind ik zelf, en makkelijk te onthouden…

Tijdens de reis zelf is er hier en daar wat bijgekomen, ik ben wat langer in Nieuw Zeeland gebleven en er zijn nog wat kleine dingetjes veranderd, maar dat staat allemaal op mijn blog!