Biosphere

Vandaag ben ik naar de Biosphere in Potsdam geweest. Ik wilde eigenlijk die tour langs al die paleizen doen, maar toen ik in de metro zat, bedacht ik mij dat ik vergeten was mij in te smeren met zonnebrand, dus het leek me geen goed idee om de hele dag in de zon te lopen. De biosphere wilde ik ook graag zien dus dan doe ik die andere tour morgen!

In de jungle hier, leek het bijna koeler dan buiten! Ze hebben hier veel plantensoorten, verschillende vogeltjes, wat van die kikkertjes en ook een sectie met tropische vissen. Bij de kameleons was er net een dame de planten in het terrarium aan het besproeien met water, dus nu het glas hiervoor weg was, kun ik mooi een paar foto’s maken zonder reflectie!

Bovenin hebben ze ook een kleine vlindertuin, waar het echt superwarm was. Er zat zo’n dame om op te letten dat mensen niet de vlinders aanraken (denk ik) en ze liet mij zien waar de atlasmot verstopt zat. Natuurlijk gelijk een paar foto’s gemaakt. Daarna liet ze me ook een paar ‘poppen’ zien die een gouden randje hebben, en aan het eind liet ze me een pop zien, waarvan de rups pas een uur geleden was begonnen met zijn metamorfose. Ze vertelde dat de plant waar die aan hing de waardplant is voor deze vlinder en liet nog een rups zien. Echt interessant!

Weer terug in Berlijn ben ik nog even langs de Dom gegaan om daar nog wat foto’s te maken van de buitenkant en ik wilde nog even kijken in de shop voor een laat vaderdag-kadootje, ik had wat in mijn hoofd, en heb het gelukkig kunnen vinden daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief