Tiergarten

Vandaag naar het park geweest en anders dan de naam doet vermoeden, is het geen dierenpark, maar een ‘gewoon’ park. Even een beetje chillen na de drukte van de afgelopen 2 dagen. Het weer was erg aangenaam, zo’n 25ºC. Als eerste ben ik met de metro naar de Brandenburger Tor gegaan en daar het park ingelopen. Je komt dan vrijwel direct langs een monument voor de Sinti en Roma, en even verderop een monument voor de Sovjetten.

Na een flinke wandeling en veel foto’s kwam ik bij het monument voor de overwinning, de Siegessäule. Je moet hier door een tunnel onder de weg door om bij de kolom te komen. Ik zag dat je er ook naar boven kunt om van het uitzicht over Berlijn te genieten, misschien dat ik dat van de week ga doen als ik die kortingskaart heb. Verderop in het park was er een Engelse tuin waar ik heb kunnen genieten van een verfrissend glas sprite.

Vervolgens ben ik naar Potsdamer Platz gegaan. Hier vind je nog een oude gevel, die behouden is gebleven, vlak naast een hypermodern gebouw. Ik heb mijzelf hier getrakteerd op een lekker ijsje. Daarna ben ik naar de Hauptbahnhof gegaan om hier nog wat foto’s te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief