Berlijn

Gister ben ik met de trein van Amsterdam naar Berlijn gegaan. Een reis van ongeveer 6 uur met de ICE, exclusief vertraging.

Vandaag heb ik het rustig aan gedaan, ontbijtje in het hostel, daarna met de metro naar het centrum. Het kwik steeg tot boven de 30 graden, ondanks wat bewolking. Vanaf het station ben ik naar de Rijksdag gelopen en wat foto’s gemaakt. Een imponerend gebouw! Daarna ben ik ‘via de toeristische route’ door naar de Brandenburgse poort gelopen, waar ik ook wat foto’s heb gemaakt.

Daar vandaan met de metro weer naar de hauptbahnhof. Dat is trouwens een hele korte route! Metro 55 heeft verder alleen nog de rijksdag als stop. De hele lijn heeft dus maar 3 stops. Volgens mij is er ook maar 1 metro op het traject, dus als je ‘m net mist, moet je wachten tot hij weer naar het andere eind rijdt en weer terug komt!

Vanaf een uurtje of twee kon je alvast je badge voor WordCamp ophalen, zodat je morgen niet in de rij hoeft te staan bij de registratie, dus ik heb halverwege de middag alvast mijn badge opgehaald. Dan weet je ook gelijk hoe lang je erover doet met het OV. Ik kan met de bus die langs het hostel rijdt, in een half uurtje ook helemaal doorrijden naar de locatie waar WordCamp gehouden wordt. Handig!

In het hostel hadden we vanavond live muziek van de Mexicaanse band Velázquez. Op de poster zagen ze er een beetje uit als heavy metal dudes, maar ze maakte ‘gewone’ rockmuziek, wel met een Mexicaans tintje. Leuk! (video’s volgen later…) 

Daarna weer teug naar het hostel om wat te chillen, en dan op tijd naar bed, ik moet er morgen vroeg uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief