Amsterdam in met Kiwi’s

Enige tijd geleden werd ik benaderd door Stephen, de broer van Arran (eigenaar van Speight’s Ale House in Hamilton), dat hij een weekendje naar Amsterdam kwam met zijn zoon. Hij vroeg of ik het leuk vond om ze een dagje rond te leiden. Natuurlijk vond ik dat wel leuk! Ik had Stephen natuurijk al vaak gezien in de Pub, dus ik ken hem wel redelijk goed. 

Ze wilden gaar het Anne Frank Huis bezoeken, maar daarvoor moet je blijkbaar van te voren online kaarten bestellen, of ’s middags op goed geluk gaan, dus dat ging niet door. Even een koppie bakkie en dan door naar het Rijksmuseum. Daar ben ik volgens mij nog nooit geweest, dus dat komt mooi uit. En wat een rijkdom hebben ze daar, prachtig! De slag bij Waterloo, een schilderij van iets meer dan 5 bij 8 meter, werken van Van Gogh en natuurlijk de Nachtwacht van Rembrandt. Ook een scheepsmodel en veel van Michiel de Ruyter gezien.

Natuurlijk konden de Wallen niet ontbreken tijdens een bezoek aan Amsterdam, ze moesten erg giechelen toen er een man vlak voor ons ergens naar binnen ging.

Leuke dag vandaag! En erg gezellig om weer even bij te kletsen met iemand die alles weet van Nieuw Zeeland en rugby.

PS. De website van het Rijksmuseum (klik hier) is erg leuk om te bezoeken. Je kun hier niet alleen informatie vinden over zo’n beetje de hele collectie, je kunt in de Rijksstudio ook je eigen ‘verzameling’ maken, door verschillende items, of gedeelten van items samen te stellen. Ze reiken elk jaar de Rijksstudio Award uit voor het mooiste design geïnspireerd door de masterpieces van het museum. Check it out!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief