Valkenburg & Maastricht

De planning was om voor de verjaardag van Sanne en Didi een dagje naar Parijs te gaan, met de bus, maar er was te weinig animo, dus werd dat gecanceld door de busmaatschappij. Jammer! Maar nu dus een dagje Valkenburg en Maastricht. Helaas moesten we zeer vroeg op, we zaten al om 6:45 uur in de trein. Veel te vroeg voor mij… Na een twee keer overstappen kwam ik nog een oud-collega tegen die ook naar Valkenburg ging, echt grappig!

Valkenburg staat bekend om z’n kerstsfeer, du we zijn eerst een rondje over de markt gelopen en hebben ergens een koppie bakkie gedaan. Daarna Santa’s Workshop bezocht. Die ‘werkplaats’ is gewoon een winkeltje waar je voor moet betalen om daar binnen te mogen, zonde van je geld!! We zijn ook wezen kijken bij De Oude Molen, een watermolen in er hart van Valkenburg, deze molen gaat niet op wind en heeft geen wieken, maar een rad die het water gebruikt om graan te malen. Hij was pas verbouwd en eigenlijk was hij nog niet open, maar wij mochten toch een kijkje nemen bij het waterrad en boven! Als laatste zijn we naar de Kasteel-ruïne geweest om even te kijken, wat een prachtig uitzicht heb je hier!

Uiteindelijk zijn we met het boemeltje naar Maastricht gegaan. Daar hebben we op weg naar het centrum een klein kringloopwinkeltje bezocht, maar er stonden zoveel spullen in, dat je maar met één persoon tegelijk naar binnen kon. Toch nog een paar mooie camera’s gevonden.Nadat we een paar winkels in en uit zijn geweest, wilden we ergens een hapje gaan eten. We hadden een leuk restaurantje uitgezocht en een lekker warm kopje thee besteld, maar op de kaart stond helemaal niks dat gluten-vrij was, dat zou betekenen dat één van ons helemaal niets kon eten. Beetje jammer! Dan maar niet, we eten ergens anders wel wat! Maar eerst, cocktails! Die vullen de maag ook! Sanne en Didi kregen een cocktail met sterretjes erin voor hun verjaardag, en iedereen zong voor ze, wat een gezelligheid!!

Op weg naar het station heb ik nog geprobeerd wat foto’s te maken, maar ik had niet meer zo’n vaste hand… We vonden nog een leuk Italiaans restaurantje waar we met z’n vijven terecht konden voor een lekkere pizza, en waar ze wél gluten-vrije maaltijden hadden! En toen weer (3 uur) met de trein terug…

Lange dag vandaag, maar wel gezellig! Ik denk dat ik nog eens terug ga, maar dan een lang weekend of een weekje of zo. En absoluut niet in de kerstperiode!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief