Rugby!!!

Het is weer begonnen!! Het WK Rugby! Het is niet te geloven dat het alweer 4 jaar geleden is dat ik mijn eerste WK meemaakte. En het mooie is dat RTL 7 heel veel gaat uitzenden, hoe geweldig is dat?? Tijdens de wedstrijden worden er veel van de regels uitgelegd naar aanleiding van de situaties die ontstaan op het veld, maar ook voor de wedstrijd licht JayJay Boske enkele elementen toe. Wat geweldig dat Nederland eindelijk het nut van rugby inziet en dat er serieus aandacht aan besteed wordt. Ik hoop echt dat het door veel mensen opgepikt zal worden en dat het in Nederland ook een sport van formaat kan worden. Dat Nederland inziet dat rugby het kijken waard is en dat sport zowel spannend als respectvol kan zijn! En vrijdag werd voetbal zelfs opzij gezet voor de start van het WK. Geweldig! Dat verwarmt mijn hart!

Vandaag naar begon het WK pas echt met de eerste wedstrijd voor Nieuw Zeeland. Wat heerlijk is het om weer te mogen genieten van een All Blacks wedstrijd! Het voelt een beetje als thuiskomen als je die gespierde mannen de Haka ziet doen. De spanning die je voor de wedstrijd voelt, die je hart sneller doet kloppen! Eerst al die spanning voor het begin van het WK, ik kan het bijna niet omschrijven! Zo blij als een kind!!

Ze speelden vandaag tegen Argentinië, maar het viel een beetje tegen. Ze speelden niet hun beste wedstrijd, en Argentinië had een goeie verdediging, maar uiteindelijk hebben de All Blacks wel gewonnen! De eerste 4 punten zijn binnen en dat is waar het uiteindelijk om gaat! Ik heb de wedstrijd deze keer vanuit Fiddler gekeken, een gezellige internationale pub in het centrum van Den Haag. Best raar dat ik hier nier eerder ben geweest… Het was jammer genoeg iets minder druk dan ik had gedacht, maar dat heeft de pret niet gedrukt. Trouwens, ze hebben hier echt fenomenale Bacon Burgers!! Heerlijk! Lekker biertje erbij en genieten van de wedstrijd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief