Vuurwerkfestival 2015

Augustus, vuurwerkfestival op Scheveningen!! Altijd prachtig om te zien, en een uitdaging om alles mooi op de foto te krijgen. De eerste dag, vrijdag de 14e was ik op tijd naar Scheveningen gegaan. Dan is het nog niet zo druk in de tram, en heb je nog genoeg tijd om genietend van de ondergaande zon, lekker een stukje over het strand te wandelen. Heerlijk!

Polen trapte af met een mooie show, daarna was het de beurt aan Duitsland. Vandaag waren China en Spanje aan de beurt.

Afgelopen week heb ik een ontspankabel gekocht voor mijn camera, daarmee sluit je bewegingsonscherpte uit, die kan ontstaan door het aanraken van de camera tijdens het indrukken van de ontspanknop. Vrijdag gebruikte ik de zelfontspanner, maar dat is niet zo handig omdat je dan weinig controle hebt over de sluitertijd, die stel je in op een bepaalde waarde, maar als er dan in die 4 seconde toevallig veel vuurpijlen zijn die allemaal op dezelfde plaats uit elkaar spatten, dan is alles al snel overbelicht. Ander minpunt is dat je de timer minimaal op 2 seconden kunt instellen, het duurt dus 2 seconden tussen het indrukken van de knop en het maken van de foto. Het mooiste vuurwerk is altijd precies in die 2 seconden…

De oplossing is een TriggerTrap! Niels attendeerde mij hier vorige maand op en na wat research op het worlwide web, heb ik besloten deze aan te schaffen! En dit is meer dan alleen een ontspankabel, dit is een complete app, die veel meer functies heeft dan de meeste (en veel duurdere) kabels van de bekende camera-merken. Je gebruikt hier dus je smartphone of tablet om je camera aan te sturen. Eén van de functies is dat de sluiter open gaat als je de knop indrukt en pas weer sluit als je de knop los laat, je bent dan een stuk flexibeler met de sluitertijd dan met een voorgeprogameerde setting met 2 seconde waarin je niks kan, zonder kans op bewegingsonscherpte! Whoop whoop!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief