Neutral Density

Deze week had ik lekker een weekje vrij, dus ik ben een paar keer naar Scheveningen geweest. Donderdag gewoon voor een mooie zonsondergang en vandaag om met mijn nieuwe grijsfilter te spelen. Een grijsfilter, ook wel ‘Neutral Density Filter’, is een filter die een bepaald aantal stops licht wegneemt, en (in theorie) geen kleurzweem geeft, een soort zonnebril voor je lens. Hierdoor is het mogelijk om overdag met een een langere sluitertijd te fotograferen, of met een grotere diafragma-opening, zonder dat de foto overbelicht wordt. Dit geeft bijvoorbeeld bij stromend water een mooi zijde-achtig effect.

Klik hier voor meer informatie over een grijsfilter (youtube video over ND Filters door KelbyOne).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief