Slot Marienburg

Vanochtend op tijd op en op weg naar Slot Marienbug. Het lijkt een mooie dag te worden, met een blauwe lucht en een aangename temperatuur. Het is een klein beetje heiig waardoor er tussen de bomen prachtige zonnestralen te zien zijn. Er zijn nog niet veel mensen, wat natuurlijk erg fijn is, want nu hoef ik niet uren te wachten tot het juiste moment dat er even geen mensen door mijn foto’s lopen. Het ziet er erg mooi uit, als je het cafeetje op de hoek even wegdenkt, ga je inderdaad weer terug in de tijd. We drinken even een kopje thee en hebben daarna een rondleiding door het kasteel. helaas mag je binnen geen foto’s maken, het ziet er prachtig uit! Je ziet hier schilderijen, oude wapens en wapenuitrusting, leefruimten, bibliotheek, kapel en keuken, compleet met meubels en accessoires. Dit kasteel is vrijwel in originele staat! De rondleiding is niet duur en geheel in het Duits, maar gelukkig krijg je als toerist-die-niet-vloeiend-is-in-Duits zo’n audio-geval mee waar je in het Engels of andere taal uitleg krijgt over alle vertrekken waar je komt. Helaas mag je niet op eigen houtje rond-dwalen, ik had wel wat langer willen blijven om alles wat uitgebreider te bekijken en misschien stiekem wat foto’s te maken… hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief