Hildesheim

Vandaag zijn we Hildesheim in geweest. Deze stad staat bekend als de stad met alle kerken en het zijn er inderdaad heel wat! We hebben er vandaag twee bezocht. Als eerste de Michaeliskirche, die staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Aan de buitenkant ziet het er uit als een kerk zoals ze die in de 10e eeuw bouwden, maar van binnen is hij redelijk modern. Het plafond is een schildering uit de eerste helft van de dertiende eeuw.

Hierna zijn we naar het centrum gelopen voor wat een paar boodschappen en daarna verder richting de Basilika St. Godehard. De binnenstad ziet er gezellig uit, met veel uitingen van het Christendom. Er is hier zelfs een hele route uitgezet om all kerken te bezoeken. De Basilika St. Godehard heeft een hele andere sfeer dan de Michaeliskirche, ondanks dat er verder niemand binnen was, gingen we automatisch fluisteren.

Uiteindelijk zijn we weer terug gelopen naar de binnenstad. Je hebt hier ook nog de Andreaskirche, maar die bewaar ik voor een andere dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief