Burg Wohldenberg

Gister stond ik al aardig vroeg op het vliegveld van Frankfurt om Katharina op te wachten. Het was nog even stressen om de juiste gate te vinden, het is daar niet zoals hier op Schiphol met een departures en Arrivals, daar ga je direct naar de gate waar het vliegtuig aankomt. Even zoeken dus, daarna met een roltrap en een bus naar de gate. Toch al veel mensen op de been zo om kwart over 6 ’s morgens! We hebben eerst even een bakkie gedaan op het vliegveld en zijn toen met de trein richting Hildesheim gegaan. Het was ongeveer 3 uur met de trein (2x overstappen). We werden van de trein gehaald door de zus en moeder van Katha. Haar vader had thuis de bbq al aangezet.

Vandaag zijn we naar Burg Wohldenberg geweest, een soort mini-kasteel met een kerkje, toren, een paar huizen en zelfs een gevangenis kelder. Helaas is het weer niet al te best, hierdoor is het uitzicht wat minder. Er was hier wel een tuintje met kleurige bloemen en de regendruppels hadden ook nog wel een mooi effect. Daarna zijn we naar een mausoleum geweest hier in de buurt, een kleine piramide waar 6 of 7 kisten in stonden en op het terrein zelf ook nog 3 graven. De piramide was begroeid met kleine plantjes, varens en mos. Wel leuk om weer eens wat varens te zien! Iets verderop als je met een trap omhoog liep, kwam je bij een thee tempel uit, een klein Grieks gebouw met zuilen. Hoewel hier verder niet zoveel te zien was, vond ik het toch wel interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief