All Blacks wedstrijd

Gister ben ik naar Amsterdam geweest om de wedstrijd tussen de All Blacks en de Springboks (Zuid-Afrika) te zien in O’reilly’s, een Ierse pub in Amsterdam.

De wedstrijd was helaas niet op tv, dus ben ik in de trein gestapt richting Amsterdam! Ik was er redelijk op tijd naartoe gegaan, zodat als mijn gevoel voor richting mij in de steek zou laten (en de gps op mijn iPhone het niet ook niet zou doen) ik toch op tijd zou zijn om de Haka te kunnen zien. Er was een grote tafel helemaal vrij, dus ik ben daar gaan zitten. Aan het tafeltje naast mij zaten twee koppels ook gezellig aan een biertje. Aan hun All Black shirts te zien, waren ze voor Nieuw Zeeland. Ze waren wat aan het kletsen, en stiekem luisterde ik een beetje mee, genoot van het kiwi-accent, en voelde mij weer helemaal thuis. De man die vlak bij mij zat, vroeg mij met enige spot in zijn stem voor welk team ik was, maar ik had een zwart shirt met zwart vest aangetrokken (bij gebrek aan een ‘officiële’ outfit) dus ik zei dat ik speciaal zwart had aangetrokken voor de All Blacks. We raakten aan de praat en hij vertelde dat hij uit Matamata kwam, dus ik vertelde over Hamilton en Speight’s Ale House, en dat ik naar verschillende rugby-wedstrijden was geweest, met als hoogtepunt een wereldbeker wedstrijd tussen Nieuw Zeeland en Japan. Hij leek helemaal in zijn sas dat ik zo enthousiast was over Nieuw Zeeland en rugby, en hij zei dat hij het geweldig vond dat ik, als Nederlandse (en als vrouw nog wel) helemaal met de trein naar Amsterdam kwam om een All Blacks wedstrijd te kijken! Hij vond het zelfs zo geweldig dat hij mij een echt All Blacks shirt wilde opsturen als hij weer thuis was! Die dingen zijn echt superduur! Maar wel gaaf dat hij dat wil doen natuurlijk!

Intussen waren er nog 2 gasten aan de tafel komen zitten, die ook Engels met elkaar spraken en ik raakte ook met hen aan de praat. De ene kwam ook uit Nieuw Zeeland, maar woonde al 12 jaar in Nederland, de ander kwam uit Zuid-Afrika. Pas halverwege de wedstrijd kwam ik erachter dat hij ook gewoon Nederlands sprak… Hahaha.

Ik heb echt een hele leuke avond gehad! En ik ik voelde me weer even helemaal thuis met het kiwi-accent om me heen en rugby op tv! Ik kan er weer even tegenaan!

All Blacks wedstrijd,O'reilly's, Amsterdam, Noord-Holland (2012)
All Blacks wedstrijd
O’reilly’s, Amsterdam, Noord-Holland (2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief