Conclusie

Ik ben nu een weekje thuis en tijdens deze 7 dagen heb ik wel weer moeten wennen aan al het Nederlands om me heen, hondepoep op straat en het weer. Het is nog wat aan de koude kant, maar gelukkig gaat het de goede kant op! En omdat ik van de zomer naar dit soort weer ga, heb ik een beetje het gevoel dat sinterklaas elk moment Nederland kan binnenvaren en dat gevoel zorgt voor een groeiend verlangen naar kruidnoten… Gelukkig zijn er ook fijne dingen, snel internet, een eigen kamer die ik niet hoef te delen met anderen en natuurlijk het weerzien met vrienden en familie!

Ik ben trots op mijzelf dat ik achter mijn dromen aan ben gegaan, ook al is het anders gelopen dan ik had gepland. Ik denk dat ik tijdens deze reis veel levenservaring heb opgedaan en dat zo’n reis goed is geweest voor mij als persoon, je ziet meer dan alleen een andere cultuur, je ziet het leven van een andere kant, ontmoet veel verschillende mensen en je leert jezelf beter kennen.

Toen ik in de trein zat, van Nederland naar Londen, dacht ik bij mezelf, waarom ben ik niet in één keer naar Australië gegaan, waarom heb ik voor deze omweg gekozen… Maar eenmaal in Londen wist ik weer waarom, en bij aankomst in IJsland was ik de vraag alweer vergeten! Het reizen zelf viel mij op een gegeven moment erg tegen, maar het ontmoeten van mensen, het ontdekken van een nieuwe cultuur en het zien van prachtige natuur had ik voor de rest van mijn leven kunnen doen… Helaas kost dat meer tijd en geld dan ik heb en wil ik graag een vaste plek om een leven op te bouwen, dus laat ik het reizen voorlopig aan anderen over.

Ik ben op plaatsen geweest waar ik anders nooit zou komen, heb mensen ontmoet die altijd vrienden zullen blijven en ik heb mijn hart verloren aan een land…

Ik heb geen seconde spijt gehad van de volle 518 dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief