Doorgehakt

Nou, ik heb er goed over nagedacht, en ik heb besloten terug naar Nederland te gaan. Ik had gehoopt om een 2e jaars-visum aan te vragen, maar dan moet je 88 dagen gewerkt hebben ‘op het land’ (bijv fruit plukken of werken op een boerderij) voordat je 31 wordt en dat gaat mij niet meer lukken. Ook de sollicitaties op functies in de grafische branche hebben niks opgeleverd en ook ander werk is moeilijk te vinden… De financiën lopen hierdoor een flinke deuk op… Ik zou een certificaat kunnen behalen om alcohol te mogen schenken (verplicht in Australië als je in de horeca werkt), maar dat kost zo’n 160 dollar (130 euro) dan moet je nog een zwarte broek en schoenen aanschaffen, en uiteindelijk ben ik dan nog maar 6 weken beschikbaar, ik denk niet dat iemand mij voor maar 6 weken aanneemt…

Op een gegeven moment moet je dan nadenken of je nog 6 weken in een hostel gaat zitten niksen, of iets eerder naar huis gaat dan gepland. Begrijp me niet verkeerd, het liefste zou ik hier aan deze kant van de wereld blijven, ik mis mijn familie en vrienden natuurlijk wel, maar Nederland niet echt. Ik ben het reizen ook zat, al dat gesleep met zo’n zware tas, in hostels slapen en gewoon dat je maar weinig privacy hebt.

Ik heb de knoop doorgehakt en ik kom naar huis. Maar ik maak wel een tussenlanding in Nieuw Zeeland…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief