Blue Mountains

Hallo! Vandaag ben ik naar de Blue Mountains geweest. Deze tour zat bij het startpakket dat ik in Nederland al had geboekt. Beetje jammer dat ik al om 7.15 werd opgehaald, veel te vroeg voor mij… Het was ongeveer een uurtje rijden vanuit Sydney en onderweg kregen we wat geschiedenis over Australië, Sydney en de aboriginals van de gids, erg interessant! De Blue Mountains liggen in een National Park, waar België blijkbaar 3x in past. De eerste stop was om kangoeroes te spotten, en gelukkig waren er 4 in de omgeving! Het zijn wilde dieren, maar ze waren gewend aan mensen, want we konden op een meter afstand komen! De gids vertelde ook wat over een spin die we zagen (best een grote) en verderop zagen we nog een kookaburra. Na een kopje thee in een klein plaatsje zijn we verder gegaan naar de volgende bestemming, een hike van anderhalf uur naar de Wentworth watervallen. In het eerste gedeelte kregen we wat informatie over welke planten je kunt gebruiken als natuurlijk instecten-smeersel, wat op zich aardig hielp. Na 10 minuten veranderde het pad in een trap en op die was op sommige plaatsen best wel steil! We hadden wel een mooi uitzicht over de vallei. Het bovenste gedeelte van de waterval is al adembenemend, maar hoe verder je naar beneden gaat, hoe mooier het werd! Er zijn 3 plaatsen waar je de waterval kunt bekijken, maar de onderste vond ik het mooist, het was al die traptreden wel waard, ook al moest je daarna weer omhoog… Ik heb hier toch wel even met open mond staan kijken!

Na de lunch zijn we verder gegaan naar de laatste bestemming, de ‘Three Sisters’, een rotsformatie die op elke brochure staat over de Blue Mountains. Ook hier weer een trap naar beneden, maar nu konden we verderop weer met een treintje naar boven. Dit treintje is de steilste ter wereld, 52º. Als je instapt lig je bijna in de stoelen, maar als je omhoog gaat, zit je vrijwel rechtop.

Eén reactie

  1. Ha die Ingeborg, wel leuk dat dit nog in het pakket zat. Mooie dag zo te zien die al betaald was…helemaal goed dus. Prachtige foto’s, vooral bij die waterval. En wat reed dat treintje steil omhoog,gaaf. Haal er nog even uit wat er in zit en tot over een paar weken. Knuz X.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief