Bondi Beach

Vandaag ben ik eindelijk naar Bondi Beach geweest, wilde ik al sinds ik in Australië aankwam, maar was er nog niet van gekomen… De laatste keer dat ik op een strand heb gelegen was in de Cook Eilanden, meer dan een jaar geleden! De weersvoorspelling was niet heel erg goed voor vandaag, maar het zag er aardig uit, dus ik heb besloten het risico te nemen! Ik ben naar het centrum gelopen om daar een buskaartje te kopen, maar bij de supermarkt waren ze op, dus ik moest ergens anders heen. Ik ben nog niet 100% zeker van hoe alles hier werkt, dus ik ben naar het bus station gelopen naast het centraal station, omdat ze daar zo’n informatie loket hebben, dacht dat ik daar wel wat kon vragen, maar na langer lopen dan ik dacht, was dat hokje dicht. dat is ook geen service! Ik weet dat het zondag is, maar de stad puilt uit van de toeristen… Ik heb even op zo’n informatie bord gekeken, maar daar werd ik niet veel wijzer van. Dan maar naar zo’n klein winkeltje. Daar kon ik wel een bus kaartje kopen, maar hij wist niet welke bus ik moest hebben. Weer terug naar het busstation, aan een buschauffeur gevraagd, die wist het ook niet, maar de vrouw die net instapte zei dat ik aan de andere kant van het station moest zijn. Daar heen gelopen, maar geen bushalte… Weer terug gelopen, aan een andere buschauffeur gevraagd, die wist het wel gelukkig, eindelijk! Ik moest eerst een bus naar Bondi Junction nemen en daar overstappen op een andere bus naar Bondi Beach. Het was inmiddels 3 uur geweest en ik had me in het hostel van top tot teen ingesmeerd met factor 30, maar dat zou tot 4 uur lang blijven zitten stond er op de verpakking, dat was alweer 2 uur geleden… Nou, eindelijk aangekomen op het strand. Volgende uitdaging, uit de buurt blijven van camera’s, in het weekend maken ze hier altijd opnamen voor het tv-programma Bondi Rescue (Net 5). Dat is aardig gelukt al zeg ik het zelf… Ik heb wel een paar keer zo’n strandwacht voorbij zien scheuren in zo’n karretje, maar ik heb geen camera’s van dichtbij gezien! Het was half bewolkt en toch wel wat frisjes als de zon even weg was, maar over het algemeen was het goed te doen! De terugweg was iets makkelijker, de borden hier gaven in ieder geval aan welke bus er naar het centrum gingen, dus ik wist nu welke ik moest hebben, hij zat alleen nogal vol!

Ik vind hier het openbaar vervoer niet echt overzichtelijk, vlakbij het hostel gaat een tram, en ik heb eens gekeken waar die stopt in het centrum, maar ik werd niet veel wijzer van dat bord dat daar hing. Het had ook niet zo’n ‘u bevind zich hier’ ding, zodat je met een beetje goed verstand zelf kan uitvogelen welke lijn het is en waar hij stopt. Ze hebben ook geen overzicht met haltes in de bussen, zodat je weet waar je moet uitstappen. Ik ga bijna niet met de bus, maar met zoveel toeristen vind ik dat de service veel beter kan.

’s Avonds ben ik nog even de stad in geweest om wat foto’s te maken van het Opera House, de Harbor Bridge en andere verlichtte gebouwen. Op de terugweg kwam ik langs een steegje waar allerlei kooitjes hingen, leek wel. Geen idee wat het was, heb er wel een foto van gemaakt. Leuk!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief