Boxing Day

Vandaag 2e kerstdag, maar toch ook niet, want hier in Nieuw Zeeland doen ze geen 2e kerstdag, maar boxing day, komt op het zelfde neer, iedereen gaat shoppen, vaak is er uitverkoop van van alles en nog wat, als ik iedereen hier mag geloven staan mensen hier al om 8 uur ’s morgens in de rij om van de uitverkoop te profiteren! Niks voor mij dus, ik krijg het al benauwd bij de gedachte… Maar gelukkig ben ik in Waihi Beach en geniet ik van de rust, de zon en het strand! Alle familie is inmiddels weer weg, alleen Jenna’s neef Tristan is er nog.

Vlakbij Waihi Beach ligt de Warangahake Gorge, een kloof waar je prachtig kunt wandelen met een rijke geschiedenis aan goudzoekerij. Dus we zijn daar gaan wandelen en dit keer heb ik alles dubbel en dwars ingesmeerd! Pet op, wandelschoenen aan en gaan met die banaan! Er waren meerdere tracks en we hebben 2 ‘loops’ gedaan. De eerste loop ging langs een riviertje, over een hangbrug en daarna door de mijnen, met hier en daar een soort ‘ramen’ in de rotswanden. De tweede loop ging door een tunnel van 1 km en door een stukje ‘bush’. Overal groen en varens, voelde me helemaal blij! Op de terugweg zijn we nog gestopt in het dorpje Waihi, om te kijken bij het oude pomphuis, die zeer belangrijk was in de geschiedenis (weet niet meer precies waarom) maar het zag er aardig uit!

Ik blijf het een vreemde gewaarwording vinden, kerst in je korte broek…

Eén reactie

 1. Gezellig om met de feestdagen bij een familie te zijn. En wat een mooie omgeving. Kreeg je geen vakantiegevoel en flashbacks wat betreft de swingbridges?
  En een heerlijk zonnetje! Liep je vorig jaar niet met de kerst in de stromende regen? Dan is dit beter.

  Wij hebben net een flinke storm gehad, met veel regen natuurlijk. Echt koud is het niet, soms 12 graden. Er bloeien al narcissen hier en daar.

  Old is nu ziek, nadat iedereen hier gekwakkeld heeft is hij nu ook voor de bijl gegaan. Gewoon uitzieken en de tijd er voor nemen.

  Het schiet nu op voor je. Nog een boel te regelen voor de 10de.
  Leuk dat je helemaal bij bent met je blog.

  Doe iedereen de groeten van me.
  Liefs van moeders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief