Melk, het witte raadsel

Zoals sommigen van jullie misschien vernomen hebben is het bij mij opgekomen om hier te blijven. Nieuw Zeeland is een mooi land met vriendelijke mensen, veel ruimte, schitterende natuur en… rugby!! Ik voel me hier erg thuis en heb besloten om te kijken wat mijn kansen zijn. Ik ben bij Immigratie geweest en zij vertelden mij dat ik alleen kan blijven als ik een werkvisum heb en om een werkvisum te krijgen moet ik een baan zien te vinden als grafisch ontwerper. En dat alles voor mijn huidige visum afloopt op 10 januari 2012… Wordt krapjes, maar ik ga een kans wagen!

En als ik hier wil blijven, zal ik toch echt de melk hier moeten drinken. In Nederland drink ik graag melk en soms als er geen melk is hoef ik geeneens ontbijt… Maar in het buitenland is de melk altijd anders, ik heb het voorheen wel geprobeerd in Frankrijk en Spanje toen we daar op vakantie waren, maar elke keer was het weer een teleurstelling… Ik ben nu ruim een jaar weg en heb dus ook al zo lang geen melk gedronken en mis het wel een beetje, als vervanging drink ik vaak een lekker glaasje jus d’orange, maar het klokt niet zo lekker weg als melk. Dus… vanmorgen een klein glaasje melk ingeschonken, broodje gesmeerd met pindakaas en voorzichtig een slokje genomen en wat denk je? Smaakt precies hetzelfde als in Nederland…

3 reacties

  1. Had ik je zo kunnen vertellen!
    Dus je laatste weken weer met de witte motor aan de gang.

    Ben benieuwd of het lukt met dat visum. Kun je dat ook niet vanuit Australie doen? Het is zo kort dag!

    In ieder geval kan je altijd nog op een toeristenvisum terugkomen om je vrienden weer te ontmoeten.

    Succes, liefs van mamsje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief