Albatrossen, pinguins, schaapjes

Vandaag hebben we eerst het Otago schiereiland nog bekeken voordat we verder zijn gereden naar Omarama. En de steilste straat ter wereld. Beetje vreemd, dat zeiden ze in San Francisco ook… Maar deze schijnt in het guiness book of records te staan. En de Schotten waren vroeger blijkbaar nogal krenterig dus ze redeneerden dat het meer tijd en geld zou kosten om deze weg te zig-zaggen, dus uiteindelijk is deze weg gewoon recht aangelegd… Ik zou hier absoluut niet willen rijden als het ijzelt… Ik weet niet precies hoeveel procent deze weg is, mar het lijkt me steil zat…

Op het Otago Peninsula kun je een kolonie albatrossen van redelijk dichtbij bekijken en verder op kun heb je ook nog geel-oog pinguins, die schijnen zeldzaam te zijn. Maar laten we beginnen bij de albatrossen, deze vogels hebben een gemiddelde spanwijdte van 3 meter, da’s best wijd… Bij het bezoekers centrum kregen we eerst een filmpje te zien over kenmerken van deze reuzen. Ze komen in principe alleen aan land om te paren en ze zijn pas volwassen na een jaar of vijf, dus nadat ze uit het ei kruipen en even later uitvliegen, vliegen ze soms wel vijf jaar rond, zonder aan land te gaan. Indrukwekkend! We zagen ze er ook eentje vliegen, en inderdaad, ze zijn echt super groot zeg!

Volgende stop was de pinguin kolonie. Ook hier een veel informatie vooraf, vervolgens een stukje met een busje en uiteindelijk was het een wirwar van ‘verborgen’ gangen om zo veel mogelijk incognito te zijn. We hadden mooi zicht op de pinguins die verderop zaten te broeden.

Verderop op het schiereiland hadden we nog een leuk uitzicht op een weiland met schapen. Die hadden we al erg veel gezien in Nieuw Zeeland, maar nog niet op de foto gezet. Bij deze dus…

Laatste stop op deze etappe waren de Moeraki Boulders, keien die in de loop van de tijd mooi rond zijn afgesleten. Vrij apart als je het mij vraagt… Het was wel een mooi gezicht zo in de zee.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief