Spiegeltje spiegeltje

Vanmorgen vroeg ons bed uit om op tijd bij Lake Matheson te zijn, dit meertje is spiegelglad en de beste tijd om dit te zien is ’s morgens vroeg tussen zes en acht. Dat hebben we niet gered na die dag van gister… We waren er om ongeveer kwart over acht, maar toen moesten we nog dertig minuten lopen naar de ‘view of views’ (uitzichtpunt). Daar zag ik wel een beetje tegenop, want naar de wc vanmorgen was al een hele uitdaging. Mijn benen zijn niet blij vandaag… Ik heb ook besloten dat ik geen schoenen aandoe, ik ga gewoon met sokken in mijn teenslippers, dat ziet er niet uit, maar dat kan mij helemaal niets schelen! Gelukkig was dit pad makkelijk en vrij vlak, het ging wel iets omhoog en omlaag, maar dat viel in het niets bij gister. En als je eenmaal loopt, heb je er ook bijna geen last meer van. Het meertje was helaas niet spiegelglad, maar er kwam wel een mooie damp van het water en dat zag er ook geweldig uit!

Daarna zijn we nog gestopt bij de Fox Gletsjer, want daar kon je in ongeveer dertig minuten naar de gletsjer toe lopen. Dat leek me nog wel te doen, zelfs met sokken en slippers aan… Aan het begin was er al een supermooi watertje die er helder blauw uitzag, ik begon al bijna te kwijlen! We zijn nog een stuk doorgelopen en na wat foto’s gemaakt te hebben van het uitzicht op de gletsjer, vond ik het de moeite niet om nog door te lopen.

We hebben op de parkeerplaats nog een broodje gegeten en zijn toen weer in de auto gesprongen en doorgereden naar Wanaka. We zijn nog gestopt bij de Thunder Waterfall, en bij een ander uitzichtpunt langs de weg. Ik vond het niet erg om vandaag veel te zitten…

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief