Lange lange wandeling

Vanmorgen besloten om niet op de gletsjer te gaan wandelen, maar de Roberts Point Track te doen, langs de gletsjer, die een mooi uitzicht geeft over de Franz Josef Gletsjer. Het was vanuit het dorpje ongeveer 3 kwartier lopen naar de parkeerplaats en dan was het een wandeling van ongeveer vijf en een half uur. Je kon er ook met de bus heen, maar die hadden we net gemist, dus lopen was sneller… Na een kwartiertje lopen kregen we een lift aangeboden door een koppel uit Groot Brittannië, echt aardig! Dat scheelt gelijk weer een half uur lopen! We werden op de parkeerplaats afgezet en begonnen aan onze weg naar boven. Als eerste kwamen we bij een klein meertje met een mooie weerspiegeling van de bergen, het pad ging wat omhoog en omlaag, maar verder geen probleem. Hoe verder we kwamen, hoe lastiger en steiler het werd, we moesten over wat stenen een riviertje over en het pad werd steeds ‘avontuurlijker’. Op zich wel een uitdaging natuurlijk! Er waren ook stukken waar je over een houten vlonder langs een bergwand moest en we moesten over vier hangbruggen, de meeste hadden een maximaal gewicht van vijf personen, maar er was er één bij, waar je maar met één tegelijk over mocht…

Een aantal stukken van de track waren over rotsen en die waren af en toe redelijk glad en we zijn alle drie wel een keer uitgegleden. Na ongeveer drie uur klauteren, bereikten we de ons doel, een mooi uitzicht over de gletsjer. Er waren toevallig ook vier Canadezen boven, waarmee we even hebben staan kletsen en daarna werden we begroet door een kea, een papagaai-achtige vogel die vooral hier veel voorkomt. Overal staat dat die erg brutaal zijn en dat ze ervan door kunnen gaan met brillen, eten en dat soort apenheul-taferelen, maar deze kea ging op de leuning zitten en bleef een goede tien minuten poseren voor ons. Daarna ging hij iets verderop zitten in een boom waardoor je de gletsjer ook nog op de achtergrond kon zetten!

We hebben nog even een broodje gegeten boven en zijn toen weer naar beneden gelopen, maar dat was minstens net zo lastig als naar boven, want al die steile stukken op gladde rotsen, moesten we nu vanaf de andere kant doen. Ik was helemaal gaar toen we weer beneden kwamen! Ik had wat last van mijn voeten en mijn benen waren ook niet blij. Na weer drie kwartier op camping ben ik gaan zitten, heb mijn schoenen uitgedaan en ben daarna alleen opgestaan voor het eten en een warme douche.

Eens kijken of ik morgen spierpijn heb. Denk het wel…

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief