Abel Tasman National Park

Gister zijn we van Canvastown via Nelson naar het Abel Tasman National Park gereden. Onderweg veel bochten en vaak stijgen en dalen, mijn trommelvliezen klapperden ervan… Nelson is een heerlijk stadje, echt gezellig! We hebben een wandeling door het centrum gemaakt en bij een klein cafeetje geluncht. De sfeer hier in Nelson is erg relaxed!

Vandaag waren we al vroeg op (voor mij dan…) om negen uur moesten we klaar staan en werden we opgehaald door de watertaxi. De boot (een speedboot) stond nog op de trailer (achter een tractor) toen we erin gingen, vervolgens werden we achteruit de Tasman Zee ingereden en voor we het wisten, op volle kracht vooruit! Voordat we op het strand afgezet werden, kwamen we langs Split Apple Rock, een rots die in tweeën leek gebroken en langs een eilandje waar zeehonden leefden. We werden gedropt op Onetahuti Bay en zijn ongeveer 14 km naar Torrent Bay gelopen, vooral door het regenwoud. Het uitzicht op sommige punten was fantastisch! Blauwe zee, witte stranden en een prachtige lagune! Om vier uur werden we weer opgepikt voor het laatste stukje naar de camping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief