Wellington

Vandaag zijn we Wellington in geweest. De camping is in Lower Hutt, zo’n 20 minuten met de bus van Wellington. Als eerste hebben we de I Site opgezocht en daarna zijn we naar Civic Square gegaan om een bal van varens te fotograferen, je hebt hier ook een mooi uitzicht over de baai. Daarna zijn we met de Cable Car naar boven gegaan voor een nog beter uitzicht over de baai, prachtig zeg!

Toen we ons los hebben weten te maken van het uitzicht hier zijn we naar een observatorium geweest. Hier kun je allerlei informatie vinden over de melkweg enzo en ze hadden ook interessante verhalen over hoe de maori’s het universum in hun geschiedenis hebben verwerkt. Als laatste was er een mooie show (in zo’n grote koepel) over de geschiedenis van de ruimtevaart en een goede uitleg over de melkweg, sterrenbeelden (en het zuiderkruis) en wat we vanavond kunnen zien als het onbewolkt is!

Vanuit het observatorium kun je via de botanische tuin naar het centrum teruglopen. Dat zou op zich maar een half uurtje duren, maar doordat wij ongeveer iedere vijf minuten stopten om foto’s te maken, duurde het iets langer…

Ik heb genoten!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief