On The Road Again

Gister zijn we vanuit Rotorua vertrokken richting Tongariro National Park. Vlak voor Taupo zijn we gestopt bij een leuk koffie en thee-huisje voor een versnapering. Je kon daar ook een wandeling maken in de omgeving (de achtertuin), de wandeling duurde ongeveer 30 minuten en het zag er allemaal wel leuk uit. Er liepen hier ook kippen, een schaap, een soort lama’s en pauwen rond (flashback naar Andijk…). Daarna zijn we nog een keer gestopt bij een ‘scenic look-out’ om te genieten van het uitzicht over Lake Taupo. Het stadje zelf was niet heel erg bijzonder. In Turangi wilden we tanken en een hapje eten, maar bijna elk restaurant was dicht. Volgens mij is het geen public holiday, dus da’s een beetje jammer. Burger King was wel open, dus hebben we een whopper gegeten, vind ik niet erg…

Eindstop was Tongariro National Park, hier kun je onder andere Mount Doom (Mount Ngauruhoe) terug vinden uit Lords of the Ring. We willen morgen of overmorgen ook de Tongoriro Alpine Crossing gaan doen, dat is een wandeling van ongeveer 8 uur langs prachtige meertjes enzo. Bij het inchecken hebben we even naar het weerbericht gekeken, maar het ziet er niet optimaal uit… Nou ja, eerst maar even een lekker warme douche!

Klein probleempje met het opzetten van mijn tentje trouwens, de grond ligt hier bezaaid met stenen en is best hard. Ik (en Pa) heb de haringen er met een steen ingehamerd. Nou maar hopen dat ik wel kan slapen met al die stenen in mijn rug…

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief