Te Puia

Op de grond geslapen dus vannacht, zo lang je op je buik of op je rug slaapt is er niks aan de hand, maar zodra je op je zij ligt, wordt het wat minder prettig… Ik denk dat hier en daar een blauwe plek opdoe deze week! Aan de andere kant, als ik weer terugkom, zal ik mijn heerlijke bedje weer meer waarderen!

Lekker ontbeten in het zonnetje, met toast, een kopje thee en een heerlijk bekertje jus d’orange! Het was ook het aangewezen moment om te beslissen wat we vandaag gaan doen. We hebben een aantal opties, waaronder twee verschillende geothermische parken, volgens Ma vlak bij elkaar. Na het douchen de spullen gepakt en naar een i-site (vvv) voor wat meer informatie. Het ene park was 25 km naar het zuiden en de andere op 3 km van het centrum. Na een kort familie-overleg hadden we besloten om het park wat vlak bij het centrum lag te bezoeken! Konden we lekker in het zonnetje naartoe lopen, heerlijk! Te Puia is de naam van het park en je kunt hier ook een maori-show bijwonen. Elk uur was er ook een guided tour met veel uitleg over de geschiedenis en het hoe en waarom van de maori-cultuur. Ze hebben hier ook een kiwi-huis, waar je kiwi in levende lijve kunt zien rondlopen, deze vogel is wel een nachtdier, dus in dit huis was de dag en nacht andersom. Ik vond de maori-show best interessant, maar een beetje te toeristisch. Ze legden wel veel uit!

Maar in dit park dus ook een geiser, borrelende modderpoelen en een rotte eieren-lucht van heb ik jou daar!! Wat een meur zeg!! Maar je went er redelijk snel aan en als je dichtbij zo’n stomend watertje staat, hou je gewoon je adem even in… De geiser was trouwens heel anders dan die in IJsland! Ik weet dat ze niet allemaal elke 3 a 5 minuten uitbarsten, maar ik dacht dat elke geiser maar een paar seconden uitbarstte en dan weer opnieuw moest vullen met water, maar deze ging 1x in het uur ongeveer, soms anderhalf uur, en bleef wel 20 minuten spuiten! Ongelofelijk, wat een kracht zeg! Ook de modderpoeltjes waren mooi om te zien, het ene poeltje was wat ‘actiever’ dan de ander, maar je kunt hier je fotografie-hart helemaal ophalen!

Op de terugweg zijn we nog naar een museum geweest dat in het oude badhuis was gevestigd. Hier kon je van alles vinden over maori geschiedenis en kunst, er was een rugby-tentoonstelling, en er was een heel gedeelte gewijd aan hoe het er badhuis er uitzag.

Ik ben wel een beetje verbrand vandaag, niet zo slim. Nog zo’n blond moment…

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief