Dagje Auckland

Vandaag ben ik een dagje naar Auckland geweest. Mijn Nieuw Zeelandse telefoon had het loodje gelegd en het kostte natuurlijk geld om ‘m op te sturen. Dat kreeg je dan wel weer terug als bleek dat het onder de garantie viel en niet door val- of waterschade kwam, maar volgens mij had ik ‘m gestoten tijdens werk. Ik had bedacht dat ik gewoon mijn NZ sim in mijn iPhone zou doen, maar hier heb ik een Vodafone pre-pay sim, en een T-Mobile telefoon. Ik had wat navraag gedaan en als je ‘m simlock vrij wil laten maken moeten ze ‘m opsturen naar Auckland en dat duurde 5 werkdagen… Ik kan geen eens 5 uur zonder mijn telefoon, dus dat ging niet door. Wat rondgelopen in de stad en overal gevraagd, maar nergens in Hamilton maken ze iPhones simlockvrij. Dan op mijn vrije dag maar zelf naar Auckland! Ik ben inmiddels al twee weken niet bereikbaar en dat irriteert mij mateloos!

Ik had via zo’n dating website ook wat sjans met een leuke gozer uit Auckland, dus ik dacht dat mooi te combineren. Ik was ook opzoek naar een All Blacks sticker voor mijn telefoon en een nieuwe spijkerbroek, dus dat wordt gewoon lekker een dagje uit!

De avond voordat ik wegging, stuurde een vriend mij een link waarin uitgelegd wordt hoe je je iPhone legaal zelf simlock vrij kunt maken. Handig, en het lukte in één keer! Hoef ik dat niet meer te doen in Auckland… Ik had die gozer ge-smst wanneer ik er zou zijn, maar die had besloten om niet op te komen dagen, beetje jammer… Dan maar op zoek naar een mooie iPhone sticker. Dat bleek lastiger dan ik had gepland, want die hadden ze nergens! Ik ben in elke telefoonwinkel, rugby store en souvenirshop geweest, maar nergens hebben ze het. Ik heb ‘m op de All Blacks website gezien, maar dan moeten ze ‘m opsturen en dat kost ook weer extra geld, wat een gedoe allemaal! En door mijn zoektocht had ik ook geen tijd voor die spijkerbroek… Even snel een subway sandwich gehaald (volgens mij ben ik verslaafd…) en toen werd het alweer donker. Het was nog anderhalf uur voor mijn bus ging, dus ik heb nog wat rondgelopen en op een pleintje bij het stadhuis gekeken hoe een groepje jongeren ’touch’ (milde vorm van rugby) speelde. Ook de Sky Tower nog wat gefotografeerd.

Ondanks dat de dag wat anders liep dan gepland, heb ik het toch erg naar mijn zin gehad vandaag!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief