Waikato vs Otago

Vandaag zondag, meestal druk met lunch en daarna rustig, maar vandaag bleven de mensen komen want er was een rugby wedstrijd in het stadion om de hoek. Ik werk op zondag altijd van 12 tot 4 en na een uurtje pauze van 5 tot 9. De wedstrijd was om half 5 en toen ik net eten voor mezelf had besteld, kwam mijn baas naar me toe met kaartjes voor de wedstrijd, of ik zin had om te gaan… Ja graag!!! Ik mocht Corey en Matt ook meenemen, want die waren ook om 4 uur klaar. Het stadion was niet helemaal vol, dus we zijn gewoon ergens gaan zitten. Later kwamen we nog twee collega’s tegen, die gingen helemaal vooraan zitten, leek mij wel een goed idee, dus ik ben ook op de eerste rij gaan zitten. Veel beter daar, je hebt hier goed zicht op al die lekkere brede mannen!! En er zaten wel wat lekkere hapjes tussen kan ik je vertellen, ik geniet steeds meer van rugby! Al moet ik zeggen dat ik nog niet alle regels ken en net als je denkt dat je de puntentelling door hebt, blijkt dat het een andere league is en daar is de punten telling ook weer anders, dat schiet dan ook niet op… En er zijn ook veel te veel verschillende leagues, ik moet hier dus nog even wat meer op studeren!

Weer terug in het restaurant, bleek dat het hele Otago rugby team bij ons kwam eten, gezellig! Arran (mijn baas) heeft ‘vroeger’ lange tijd voor Otago gespeeld, dus hij was met iedereen aan het kletsen. Ik was klaar met werken, dus helaas kon ik ze niet bedienen, in plaats daarvan ben ik nog even in de bar blijven hangen met een drankje. Ben even bij een vaste klant aangeschoven, Ray, een aardige vent die hier een paar keer per week komt, na zijn werk. Op een gegeven moment komt Phil (andere baas) naar me toe en zegt dat bij Otago iemand speelt die uit Den Haag komt, ik geloof daar natuurlijk geen drol van, maar hij zei dat hij Muse heet van zijn achternaam, nou weet ik dat iedereen hier veel moeite heeft met het uitspreken van woorden in een andere taal, tot nu toe is er nog niemand hier die mijn naam goed heeft weten uit te spreken, maar hier kon ik helemaal niks van maken… Dus ik keek achterom om te zien om wie het ging, staat daar een onwijs brede Maori zonder nek! Hij leek mij niet echt Nederlands. Later heb ik nog even met hem gepraat, en hij zei dat zijn vader uit Den Haag kwam en zijn moeder Maori was, maar omdat ze beiden elkaars taal niet spraken, werd er thuis alleen Engels gesproken, dus hij sprak geen Nederlands. Hele vriendelijke vent!
Uiteindelijk heeft Wendy zijn naam gespeld voor mij en bleek dat hij niet Case Muse heet, maar Kees Meeuws. Hahahahahaha, dat is op en top Nederlands! Hij heeft trouwens ook voor de All Blacks gespeeld!

Otago speelt in het blauw en Kees is nr 3.

The Chiefs vs. the Hurricanes,Waikato Stadium, Hamilton, Waikato, Nieuw Zeeland (2011)
The Chiefs vs. the Hurricanes
Waikato Stadium, Hamilton, Waikato, Nieuw Zeeland (2011)

4 reacties

 1. geweldig zulke ontmoetingen aan de andere kant van de wereld met een Kees!!! hoe nederlands kan je het krijgen.
  en die puntentelling??? zoveel mogelijk naar de wedstrijden gaan en goed opletten! dus niet alleen naar de mooie brede mannen kijken Ingeborg! 🙂

 2. wat leuk dat je zo>n fam naam hebt ,is zeker wel leuk verder daar ,als je ouders wat moeten meenemen moet je het zeggen he ,is er geen sneeuw als je hier weer bent moet je ff weer ned. leren spreken ,ik stop je moeder komt binnen met anne voor de kittebns,
  kus Riek

 3. We hebben Kees bekeken, hij ziet er idd niet echt Nederlands uit. Niet verkeerd om een oud- All Blackspeler te spreken toch?
  Zijn er uberhaupt wel spelregels? Zo te zien niet.
  Hoe komt jouw baas toch aan al die kaartjes? Wel leuk om met z’n allen naar zo’n wedstrijd toe te gaan. En nog wel gratis.

  Hier hadden we vandaag een zonnige zomerse dag, en we pasten op Jason, lekker in de tuin met de bal spelen….hij heeft al rugbytrekjes!!! Ook logeert hij hier een nachtje.

  We hebben al 6 boeken over Nieuw Zeeland doorgespit. Jammer dat we maar 4 weken kunnen reizen, zou wel langer willen, er is zo veel te zien en te beleven.
  Maar 4 weken is natuurlijk wel boffen!!!! Ik heb er zo’n zin in!! Maar ook om jou weer te zien in levende lijve hoor!!!!.

  Nou dikke kus van mij en ook van Old en we moeten maar gauw weer skypen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief