Loop alstublieft op het gras

Ik kan het nog steeds bijna niet geloven… Sydney!! Na een goede en wel verdiende nachtrust moest ik om 10 uur alweer uit checken. Op tijd op dus. De zon scheen vrolijk door het raam en dat maakte mij nog blijer :-D.

Het hostel trouwens, is er één apart. Deze YHA is op een stuk lande gebouwd waar archeologische opgravingen zijn gedaan (geen idee hoe je zoiets noemt) en vanaf ‘het balkon’ kijk je uit op half opgegraven spullen! Ook in de lounge hebben ze in plaats van tafels (bij de uiterst comfortabele stoelen) soort tafels/vitrines met wat ze beneden opgegraven hebben. Ze schijnen ook een geweldig uitzicht te hebben, maar ik heb geen tijd om te kijken (dat betekent dat ik er nog een keer heen moet…) en de lokatie is ook strategisch, midden in The Rocks, op loopafstand van de Harbour Bridge en Opera House. Het is hier wat heuvelachtig, dus veel trappen overal, maar dat houdt het spannend. Een paar straten van het hostel is een soort van weekend markt waar mensen van alles verkopen, erg toeristisch, maar super gezellig, ik heb bij een Duitse tent een ontbijtje genoten (Frühstück) lekker in de zon op het terras, compleet met ‘ski-fahren’ muziek, heerlijk! Door het zonnige weer (en waarschijnlijk omdat het zondag is) was het een stuk drukker in de Circular Quay, met op elke straathoek iemand die muziek maakt. Niet per sé allemaal even goed maar wel reuze gezellig! Nog wat foto’s gemaakt en daarna door gelopen naar de Botanische tuinen (vlak achter het Opera House). Je wordt hier uitgenodigd om over het gras te lopen, de rozen te ruiken, bomen te knuffelen en met de vogels te praten, hahaha! Heerlijk rondgewandeld hier en genoten van alles om me heen. Er lopen/vliegen hier grote vogels (ibissen) en luidruchtige vogels (soort van papegaaien) rond en ik heb ook vleerhonden gezien, helaas is het mij niet gelukt om een gesprekje met ze te voeren…

Daarna weer naar het hostel gegaan om uit te zoeken hoe weer naar het vliegveld te gaan. De metro was de goedkoopste optie en die werd nog goedkopen omdat ze aan het spoor aan het werk waren (het lijkt wel Nederland) dus het kaartje was niet $15 (± 10 euro) maar $4 (± 3 euro) Zo bespaar je toch weer wat!

Dit weekend ging erg snel… Ik zeg; Sydney, tot over vijf maanden!

7 reacties

 1. Ha die Ingeborg, wat heerlijk om weer een reis verhaal van je te lezen..en dat landings filmpje,ik voelde het helemaal in mijn buik,net echt!Goed dat je naar Sydney bent gegaan,lokt het extra als je over een tijdje weer verder gaat reizen.Ik kan me voorstellen dat een tijdje op een vaste plek met bekenden ook wel leuk is,heb je dan ook even nodig.Leuk dat je Harry Potter hebt ontdekt, wel wat laat hoor… Wij gaan a.s zaterdag naar het laatste deel in de bios, we hebben ze bijna allemaal ook in de bios gezien nadat ik de boeken eerst verslonden had…
  ik moest toen nog wachten op deel 5,6 en 7…
  Hier alles oke,we hebben een leuk 45-toeren party gehouden ter ere van Herberts 45 verjaardag,was erg leuk, ook leuk dat je nog even belde.Het wil hier niet echt zomer worden,maar we blijven hopen.
  Veel liefs van Margriet.

 2. Ha Ingeborg,

  Dat was een leuk dagje! Echt humor zo’n bord in het park waar je voor alles wordt uitgenodigd, spreekt mij erg aan. Zou hier ook mogelijk moeten zijn.
  Nog nooit heb ik een ibis gezien, dacht dat die beesten al lang uitgestorven waren.
  En zo’n didgeridoospeler ben ik hier ook nog nooit tegengekomen, echt bijzonder buitenland zo. Weer eens iets anders!
  En nog nooit van vleerhonden gehoord, errug leerzaam je blog hoor!.
  Hopelijk kan je weer wennen back in Hamilton.
  Wij sparen nog een paar maandjes door, dan zien we elkaar weer live, is toch anders dan via skype.

  Dikke kus van mamsje.

 3. Hey Ing, Eindleijk weer berichtjes! IUkd acht eerst dat je al weer doorgetrokken was maar jhet was dus even tijdelijk< smaakt vast naar meer!
  Nu weer aan hhet werk in NZ?
  Goed en leuk om weer even wat van je te horen! X Harriet

 4. Die botanische tuin lijkt mij helemaal GEWELDIG!!! Daar zou ik best heen willen…..maar ja het is wel erg ver van huis pffff
  Heel veel liefs voor jou!!
  x x

 5. Hey Ing,

  leuk hè reizen, dat je lekker zelf mag bepalen of je in NZ blijft of verder reist? 😛 totale autonomie! leuke foto’s weer hoor, begin wel een Ingeborg signature te vinden. Bijv die van de sidney opera house (helemaal links, tweede van onder), vind ik echt een Ingeborgfoto 🙂

  liefs, neefje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief