Bestemming bereikt

Goed nieuws vandaag, want ik ben in Sydney!! Vorig jaar rond deze tijd heb ik mijn working holiday visum aangevraagd voor Australië (en Nieuw Zeeland). Het punt met dit visum is dat je ‘m voor je dertigste moet aanvragen en dan heb je een jaar de tijd ‘m te activeren (dit gebeurt wanneer je Australië binnenkomt) en dan kun je wel een jaar in en uit, zo vaak als je wilt. Maar omdat ik wat langer in Nieuw Zeeland blijf dan gepland, was hij bijna verlopen. Even een weekendje Sydney dus! Whoohoooooooo! Een midweek was ook een optie geweest, maar ik kreeg voor volgende week wat extra shifts aangeboden en dit weekend is de pub gesloten, dus nu hoef ik niet vrij te nemen.

Ik had geluk, want Wendy, een collega van Speight’s zou vrijdag naar Auckland gaan, en ik kon met haar meerijden naar het vliegveld. Wel gezellig, heb je wat meer tijd om te kletsen dan tijdens het werk! Ik had een vlucht voor zaterdag ochtend vroeg geboekt, dus ik moest een paar uur op het vliegveld doorbrengen, maar dat was geen probleem, aangezien ik de afgelopen paar weken een verslaving aan de Harry Potter boeken heb ontwikkeld (ik ben nu in boek 5).

Na een vlucht van ongeveer 3 uur, was ik rond 9 uur lokale tijd in Sydney. Omdat ik maar 2 dagen ging heb ik alles in één rugtas weten te proppen zodat ik alleen handbagage had. En ik had meer apparatuur mee dan kleding. Handig, want dan hoef je niet te wachten op de rest van de bagage. Op het vliegveld vond ik zo’n shuttle busje die je voor $14 (± 10 euro) bij je hostel afzet. Helaas kon ik pas om 14.00 inchecken, dus ik ben eerst een rondje gaan lopen. Ik had om 3 uur ’s morgens ontbeten bij Subway met een Foot-long gezond en jus d’orange en een kopje thee, dus ik had wel weer trek. Eerst op zoek naar een ontbijtje. Maar toen ik bij Circular Quay kwam, besloot ik eerst maar wat foto’s te maken van de Harbour Bridge en het Sydney Opera House. Het was bewolkt en tijdens mijn ontdekkingstocht langs het water begon het ook wat te druppelen. Mooie tijd om toch maar wat op zoek te gaan naar wat te eten, inmiddels lunch. Die tas werd ook wel zwaar door al dat lopen. Knus restaurantje gevonden in The Rocks (gezellige wijk) niet ver van het hostel en bord spaghetti besteld… Het bleef druppelen dus maar naar het hostel gegaan. Nog een uurtje voordat ik kon inchecken dus ik heb mij in een comfortabele stoel genesteld en een tukje gedaan. Had ik erg behoefte aan, na een slapeloze nacht. Als door een wonder werd ik vijf voor twee wakker en heb ingecheckt. Spullen in mijn kamer gedumpt, wilde een kluisje gebruiken, maar ik kwam er tot mijn schrik achter dat ik de combinatie van mijn slot niet meer weet (in hostels kun je vaak een eigen slotje gebruiken voor kluisjes) Nou ja, dan maar op goed geluk mijn laptop onder de dekens in het hostel laten, want anders begeven mijn schouders het misschien.

Het hele ‘reizen-gevoel’ kwam ook weer boven, toch vreemd, hoe snel je weer gewend raakt aan het dagelijks leven. Hamilton is niet heel erg bijzonder en in principe had ik alles na een week al gezien, maar Sydney is natuurlijk veel groter, er is hier zoveel te doen en zelfs met deze ‘winterse’ temperaturen had ik toch het ‘zomervakantie-gevoel’ met al die gezellige terrasjes en markt zo vlakbij!

Na een geruststellend mailtje naar het thuisfront (ik ben veilig aangekomen) en een superblije status op Facebook, ben ik weer op pad gegaan. De zon liet zich zowaar zien dus nog wat meer foto’s gemaakt! De bestuurder van de shuttle bus vanochtend vertelde mij dat het State Theatre erg mooi was om te bezichtigen. Leek mij een goed idee, want de hele dag op dezelfde plek rond hangen is ook niet alles. Even een kijkje genomen en zag er inderdaad mooi uit, maar ze riepen iets om over geen foto’s maken, dus ik ben weer vertrokken, er schijnt hier vlakbij een Apple Store te zitten, dus heb daar ook een kijkje genomen. Nadat ik hier mijn hart heb kunnen ophalen (zonder iets te kopen…) ben ik weer terug gelopen naar de Circular Quay. Het was inmiddels donker en dat maakte mij nieuwsgierig naar de verlichting van de twee iconen van Sydney. Was op zich wel aardig, maar ik vond het niet spectaculair… De temperatuur was nog best aangenaam (voor midden in de winter) en er waren wat terrasjes open en dat maakte het erg gezellig!

Begon nu toch wel erg moe te worden, dus weer terug naar het hostel!

2 reacties

 1. Lieve Ingeborg,

  Even een weekendje Sydney, niet gek om het sfeertje te proeven. En natuurlijk je visum te aktiveren. Mooie foto’s van de twee publiekstrekkers.
  Kan me voorstellen dat de reiskriebels weer toeslaan, maarre … wat let je???
  Blijf je echt nog 5 maanden in Nieuw Zeeland?
  Wij gaan zo langzamerhand de reis uitstippelen, krijg er steeds meer zin in!
  Hier lijkt het wel herfst. Goed dat er in november nog een Nieuw Zeelandse zomer van 4 weken op ons wacht.

  Nou succes weer met werken en als je blijft moeten de reiskriebels weer opgeborgen worden. Lukt je dat?

  Kus van moeders en ook van Old.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief