Nog meer glimwormen

Vandaag ben ik met Gertrud en Graham (eigenaar van het hostel) naar de Glowworm Caves in Waitomo geweest, de bekendste grotten in Nieuw Zeeland. Een paar weken terug kwam er een man de folders vervangen en ik vroeg hem wat over de grotten en hij gaf mij toen zijn kaartje en zei dat ik hem kon e-mailen en dan kon ik gratis zo’n tour doen. Leek mij wel een strak plan, dus we hadden wat gepland voor vandaag.

Het was inderdaad een stuk groter dan de Nikau Caves van vorige maand, en hier was duidelijk meer geld ingepompt, wat het zag er allemaal gelikt uit. Het was ook een stuk drukker dan vorige maand. Vandaag hebben we 2 grotten gezien; de Glowworm Cave en de Ruakuri Cave. Ik vond de eerste grot wel mooi, maar kleiner dan ik had gedacht. De wanden van de grot waren wel mooi verlicht maar je mocht hier geen foto’s maken. Jammer. Later gingen we in een bootje en dat was echt een mooi gezicht met al die lichtgevende puntjes boven je, het leek net een sterrenhemel! De tweede grot was groter, en de gids was erg grappig. Hier mocht je gelukkig wel foto’s maken, maar het blijft tricky in een donkere ruimte. Deze grotten zijn behoorlijk commercieel en hier hoefde je dus niet door water te lopen/kruipen of door gaten te klimmen. Fijn dat je kleren droog blijven, maar minder avontuurlijk dan met een zaklamp in de ene hand, je waterdichte camera in de andere en met een helm op, op je knieën door een claustrofobische donkere ruimte te kruipen…

9 reacties

 1. Je foto’s zien er weer goed uit! Je blijft toch hollander hé, gratis kaartjes, we zijn er gek op!
  Morgen hier koninginnendag! Gezellig met Hans de stad in! Eerst een rondje vrijmarkt en daarna toch maar even een terrasje pikken en een vorkje prikken! Je trekt toch wel iets oranjes aan? Kus, Tante S

 2. ha die borg
  hieperderpiep gefeliciteerd met de koningin 🙂 het blijft een pracht feest dat hoop ik nooit afgeschaft gaat worden…
  Ik hoorde je net zingen op je filmpje, je bent echt je roeping misgelopen hoor, en weer onwijs mooie foto’s
  Thuis zit ik in de Azie sferen door alle foto’s en verhalen van Anneke.
  Maak er een mooie happy queensday van he
  dikke kuzzzzzzzzzzzzzzz Alma

 3. Hoi Ing,

  Zo valt er nog heel wat te vergelijken. Niet gek zo’n vrijkaartje, dit waren toch die dure grotten? Ziet er mooi uit.

  Vandaag ook even over de koninginnemarkt gelopen, gezellig en mooi weer, Jason was zelfs iets geschminkt.

  Heb je nog iets meegekregen van de Royal Wedding? Bedoel ik niet via Harriet maar op de tv in NZ.

  liefs van mamsje.

  PS Waar blijft de foto van je baas?

 4. hallo nicht,
  op de andere blogs heb ik ook gereageerd. ,later zag ik dat dat maart was, groten zijn mooi, kreeg je het niet benauwd?
  apart he, hoe is het weer nu daar, alvast weer gefeliciteerd, wel leuk dat je werk hebt, lang ben je al weg he? ik volg alles wel dus en nu is het adres goed zodat ik snel kan reageren.,
  kusjes ons,en maak er een leuke happy birhtday van
  Riek en kids

 5. Klinkt toch ook leuk deze gloeiwormgrotten…..lijkt mij iets meer ontspannen om te doen :p
  IK hoef niet door smalle doorgangen te kruipen 🙁

 6. Ingeborg,
  Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag in Down Under (bijna) We blijven je volgen en hopen dat de voortzetting van je reis je dát mag brengen wat je ervan verwacht.
  Neem er een van ons en maak er een leuke dag van!

 7. Hoi Ingeborg,

  Van harte met je 28, 29 … 30e!!! Jawel, wat een nijlpaard… euh mijlpaal… maak je er wat moois van vandaag? A day at the races, wat grappig, het is namelijk de titel van een album van Queen. Dat album is vorige week opnieuw uitgebracht. Ge-remastered. Ja dat zijn muzikale nieuwtjes. Nog 1tje dan. Bryan Adams is vader geworden. Wat zeg je me daarvan. Op zijn 51e ! Alles naar wens daar in Nieuw Zeeland? En je baantje? Ik ben immers ex-horeca mw. Veel geluk daar. Wij gaan weer door met schilderen. Alles afwerken… een soort van schilderslist. Die was gisteren weer op tv.

  Joep doei en dag van die ouwetjes uit Alkmaar.

 8. HOY INGEBORG WE MOETEN NODIG EVEN WEER IETS VAN ONNS LATEN HOREN HEB JE HET NOG STEEDS NAAR JE ZIN WE LEZEN ALLES VAN JE WEETZEKER WEL DAT IK OOK OP FACEBOOK ZIT HEEFT HANS GEDAAN MAAR IK WEET SOMS NIET HOE HET WERKT OPA LOOPT NOG WEL MET DE ROLLATOR EN IN HUIS MET EEN KRUK UIT FIEBERBRUNN NOOIT GEDACHT DAT DIE DAAR VOOR NODIG ZOU WORDEN ZO ZIE JE MAAR WEER HOE HET KAN LOPEN ZONDAG GAAN WE NAAR LELYSTAD VOOR JASON ZIJN VERJAARDAG DE TIJD GAAT SNEL AL WEER EEN JAAR HET IS EEN LIEVERD EN BIJDEHAND NET ALS ZIJN BROER NOU MEISJE MAAR WEER TOT EEN VOLGENDE KEER LIEFS OPA EN OMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief