A Day at the Races

Druk druk druk de afgelopen dagen hier in Hamilton vanwege de ITM 400, beter bekend als de V8. Een groot evenement die voor heel wat bezoekers zorgt in het hostel en in het restaurant. Een deel van de stad is omgebouwd tot race-circuit en omdat het niet heel erg ver van het hostel en het restaurant is, kun je de auto’s horen scheuren. Het mooiste moment vond ik toch wel in het restaurant, we hebben daar meerdere tv’s en de race werd live gevolgd op landelijke tv. ’s Middags was de start ook live te volgen en het geluid van de auto’s 3 straten verderop overstemde het geluid van de tv’s in de bar…

Over het algemeen doet een auto-race mij niet zo veel, maar tussen mijn shifts vandaag (tussen 4 en 5) kreeg ik van mijn baas een toegangsbewijs waarmee ik een kijkje kon nemen bij het circuit. Ben dus even wezen kijken en het was wel spannend, ik was er precies bij de ontknoping en een Kiwi (Nieuw Zeelander) maakte grote kans om te winnen! Vanwege de hekken langs de weg had je niet het zicht zoals je het op tv ziet, maar het was wel gaaf om ze met 200 km per uur voorbij te zien komen. Adrenaline!! Echt super dat ik deze kans kreeg!

Gister ook superdruk in het restaurant! De mensen komen na de race voor een maaltijd of een drankje en daarna kunnen ze eventueel naar een concert van ZZ Top (zaterdag) of Good Charlotte (zondag) of net andersom. Het is dus voor ongeveer 2 uur superdruk, dan wat minder druk en na het concert druppelen de mensen weer binnen. Ik heb deze dagen alleen maar met borden rondgelopen, volle borden heen en lege borden en glazen weer terug. Aan het einde van de dag echt zere voeten van al dat lopen!!

En vandaag ben ik weer onderuit gegaan, dit keer languit… er lag wat water (of bier) op de vloer en dat resulteerde in 2 kapotte glazen. Het was niet ernstig (ik heb mij niet bezeerd) en gelukkig liepen er twee collega’s die mij overeind hielpen. Wie weet ben ik nu wel recordhouder onderuit gaan binnen een bepaalde tijd, hihi…

5 reacties

  1. Zou ook niks voor mij zijn met borden en glazen lopen!

    Wel leuk om af en toe een evenement mee te maken, trekt ook ander publiek, dat waren toch die stoere kerels?

    En als je toch moet uitglijden dan daar vlak bij doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief