Poffertjes

Vandaag heb ik besloten naar de Hamilton Gardens te gaan. Op het moment is er een festival gaande en iemand uit Oparau treedt daar op, dus ik dacht, laat ik daar eens een kijkje nemen. Ik ben langs de rivier gelopen, lekker in het zonnetje. Het was lekker lopen en omdat af en toe hoor je alleen maar het getjirp van vogeltjes, super-relaxed! 40 minuten en heel wat foto’s later was ik in de gardens, precies op tijd voor het optreden van ‘The Slippery Noodle Trio’. In het programma boekje staan zij beschreven als ‘Jazzabilatino reggae snakecharming afrocuban bluesarockishness’ haha, snap jij het nog? Ik vond het in ieder geval erg relaxed om naar te luisteren. Sommige mensen hadden van die opvouw-stoeltjes meegenomen, anderen zaten op een kleedje, en ik zat gewoon lekker op het gras. Maar het was goed vertoeven in het zonnetje! Na afloop ben ik wat rond gaan lopen op zoek naar wat te eten, ik had mijn zinnen gezet op een ijsje, maar toen zag ik dat je ook een portie poffertjes kon bestellen, yeah!! Ze waren goed te eten en ik kon bijna Nederland proeven…

De band daarna 37P.S.I. was ook erg relaxed. Het was best druk voor het podium, dus ik ben ernaast gaan zitten, of eigenlijk gaan liggen. Zonnetje, goeie muziek en een zeer aangename temperatuur, heerlijk! Hier kan ik wel aan wennen!

Ik heb het programmaboekje nog een keer doorgebladerd en om 17.30 zou Will Martin optreden, de foto, suggereerde een soort Michael Bublé, Jamie Cullum soort muziek, maar het bleek net even anders te zijn. Deze gast is 25, maar hij lijkt wat jonger. Hij vertelde dat hij in Christchurch was een uur voor de aardbeving en vroeg om nu een minuut stilte voor het optreden, vond ik een goede zet. Tijdens het optreden had hij trouwens een paar leuke verhalen te vertellen, echt een entertainer deze gast. Als special guest was er een band genaamd Lyrica, ook erg goed, en anders dan wat ik ooit gehoord heb! In de pauze liepen er mensen rond om geld op te halen voor het Rode Kruis in Christchurch en in 10 minuten hadden ze meer dan 4.000 dollar opgehaald! echt geweldig! Er ging trouwens een deel van de opbrengst (van het festival) naar Christchurch, dus dat is een goeie zaak!

Kortom, een zeer relaxte zaterdag!

8 reacties

 1. Het blijft leuk om weer wat van je te lezen! Hier is het takke weer…het regent al sinds gisteren, en ook niet zo klein beetje ook… maar ja, niets aan te doen.
  We kijken door het waardeloze weer nu wel erg uit naar familieweekend! Weet zeker dat we heeeeel mooi weer hebben dit keer! Eind juni zusterweekend in Adorp (groningen) ook iets om weer naar uit te kijken!
  Nomaals dikke kus! Tante S

 2. Hoi Ing,

  Heb even op You Tube Will Martin bekeken en gehoord, hij zingt zeker goed!
  Mooi initiatief om geld op te halen en een minuut stilte te houden voor de slachtoffers van de aardbeving.

  Niet verkeerd om in het zonnetje van het festival te genieten, er wordt best veel georganiseerd.

  Is Hamilton een leuke stad?

  Hier is het vandaag geen minuut droog geweest, dus de hele dag maar binnen gebleven.

  Gisteren nog naar de verjaardag van Rolinde geweest, ze vond het echt cool dat je haar via Facebook had gefeliciteerd.

  Zaterdagmiddag ben ik even bij Evelien geweest om het rompertje weg te brengen. Viel heel erg in de smaak bij haar. Ze zal je nog wel mailen. Tim zat op dat moment met een vriend Skype te installeren dus dat wilde Eef een keer uitproberen met je, dan kon ze haar buik nog even showen. Nog ongeveer twee weken en dan wordt de baby gehaald, je hoort het wel.

  Nou veel plezier verder.
  Liefs van moeders.

  PS Smaakten de poffertjes net zo als hier en had je niet een ietsie pietsie heimwee naar Nederland of ons?????

 3. HOY INGEBORG
  WAT HEB JE WEER MOOIE FOTO,S GEMAAKT DE POFFERTJES ZIJN VAST GEMAAKT DOOR EEN NEDRLANDER KAN NIET ANDERS EN ALMA STRAAT OF PAD GEWELDIG NOU GENIET ER MAAR WEER VAN BIJ ONS IS ALLES GOED
  LIEFS OPA EN OMA

 4. Hai Ingeborg, je bent wel een bofkont met de muziek en het zonnetje…..ben beetje jaloers hoor. Na heel veel grijze dagen is het vandaag een ietsjepietsje beter. :p
  Het blijft leuk om je blog te lezen. Zelfs mijn collega’s vragen hoe het met je gaat! hahahaa ook een beetje jaloers :p
  dikke tante KUS ….. die kus dan hè niet de tante 🙂

 5. Hoi Ingeborg,

  Wat een goed initiatief voor de slachtoffers van de aardbeving. Met mijn familie is alles goed. Er zijn wel 2 neven van mij die hun huizen moesten verlaten i.v.m. instortings gevaar. Ze logeren bij familie. Wat een toestand daar zeg! We hadden die dag van de aardbeving gelukkig vrij snel contact via een tante(is zus van mijn vader) die weer contact had met haar zus vanuit Christchurch. Maar het blijft een regelrechte ramp daar. Verder lees ik je leuke en interessante verhalen en zie je prachtige fo’to’s. Je vermaakt je goed en dat is leuk te lezen. Wij vermaken ons ook goed met vandaag werkelijk prachtig weer. Het lijkt wel voorjaar. We hebben een paar familiedagen gehad van mijn familiekant en het familieweekend wordt ook al bespreekbaar dus 1 en al familie. Maar wat moet je ook zonder familie Ingeborg? Mocht je zin hebben om mijn familie te willen opzoeken in Christchurch dan lezen we dat wel. Ik heb de laatste jaren, 2 leuke nichtjes op bezoek gehad. Shirley and Irene. Dat was zo gezellig. We zouden ook graag die kant op willen gaan maar dan moet het schip met geld aanleggen in Alkmaar. We hebben contact gehad met die 2 nichtjes en je bent van harte welkom maar dat wist je al geloof ik. Gisteren hebben we als sfeerfilm Snowfever gekeken… Geloof dat we volgend dan toch echt weer een keer naar de Wintersport moeten gaan… Ga je dan ook mee? Geluk, en maak er wat moois van daar, maar daar was je al mee bezig.

  Herbert

 6. Ha die Ingeborg,
  kijk ik even een paar dagen niet op de mail, staan er opeens 3 nieuwe avonturen van je! Je haar zit leuk, een beetje in laagjes? Dat hoedje maakt het helemaal compleet… Goed dat je naar een ander hostel bent gegaan, je moet het toch ook gezellig vinden, daarom is het een hostel. Hier schijnt eindelijk de zon, nog wel fris, maar die zon doet al zoveel goed,ik snak naar meer!
  Hou het leuk daar, Knuz Margriet.

 7. Hoi Ingeborg, ik heb net je filmpje van “on my way…” bekeken. Wat is dat prachtig groen!!!! Zo mooi. Hier begint het nog niet echt groen te worden……maar wie weet. Volgende week begint de lente!
  Liefs voor jou van mij X

 8. HOY INGEBORG HEEL ERG BEDANKT VOOR HET PAKJE DAT JE STUURDE WE ZIJN ER ERG BLIJ MEE OPA WAS ERG ONTROERD JE KENT DAT WEL IK VIND DE OOR KNOPJES SCHITTEREND HEEL MOOI ERG LIEF VAN JE VERDER IS HET BIJ ONS GOED WE ZITTEN TE WACHTEN OP DE LENTE
  GROETJES OPA EN OMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief