Hobbiton

Gister hadden we een feestje in het hostel, want Bastian uit Duitsland werd 25. Eigenlijk vandaag, maar het feestje was gister, en om 12 uur hebben we voor hem gezongen. Het was echt supergezellig, we hadden wat muziek, iemand deed de haka en de alcohol ‘vloeide rijkelijk’ hihi. Ik denk dat de foto’s voor zich spreken…

Vandaag ben ik naar Hobbiton geweest, officiële naam van het plaatsje is Matamata. Het was ongeveer een uur met de bus, wat niet echt heel erg prettig was, na het feestje van gister… Ik was nog steeds een beetje brak en hoopte vurig dat de bus niet hele onverwachte dingen deed. In Matamata heb ik nog een kopje thee gedronken en een appel gegeten en toen ging het beter. Daarna was het nog een stukje met de bus naar de filmset. De tour-guide vertelde wat over de omgeving en hoe geheim het allemaal was. Het is nog steeds redelijk geheim, want ik moest iets tekenen waarin stond dat ik geen foto’s online mag zetten en niks mag vertellen over wat ik gezien heb, tot de film uitkomt (The Hobbit). Je mocht wel foto’s maken, maar alleen voor eigen gebruik. Dus jullie moeten wachten totdat ik weer thuis ben of totdat de film uitkomt, ik weet niet wat eerder komt…

De tour was erg interessant, de tour-guide was een ‘local’, en vertelde hoe de film het plaatsje heeft veranderd. Verder vertelde hij wat details over de eerste 3 films en de meest vreemde vragen die hij krijgt tijdens deze tours. Wat ook erg grappig was, waren de verhalen over hoe mensen soms gekleed gaan (een gast van over de 2 meter verkleed als hobbit) en over mensen die alles tot in detail weten en hem ’testen op zijn kennis’ met andere woorden, ze bekijken de film frame voor frame, zien dan ‘een fout’ en vragen hem hoe of wat… Sommige mensen zijn echt extreem!

De bus terug was aangenamer dan heen gelukkig, maar ik lag er toch zeer op tijd in!

4 reacties

 1. Oke, hele andere foto’s! Geen stadsgezichten, natuur of vergezichten…maar een feestende Ingeborg! Zo te zien vermaak je je nog best! Helemaal goed!
  Zo’n feesthoedje staat je erg goed! Vaker doen!
  Kusss, tante S

 2. Ja Ing, tante S heeft helemaal gelijk!!!! Het ziet er gezellig uit en met iets op gaat het communiceren ook wat makkelijker. Toch??

  Herkende jij Hobbiton nog uit de film? Wat een vreemde figuren komen daar langs, maar wel humor hoor, zo’n lange vent in een hobbitpak.

  Nou blijf genieten, zo te zien gaat dat helemaal vanzelf.

  Knuffel van moeders

 3. Ziet er gezellig uit Ingeborg! Feestje op zijn tijd is heeeeel leuk.
  Jammer dat je geen foto’s van the shire op je blog mag zetten maar wel begrijpelijk.
  Veel plezier verder!
  kusssssss

 4. ha die ingeborg, zit ik lekker je foto’s te bekijken zie ik in ene een foto met mijn naam erop 🙂 zo denk je nog eens aan je tantetje he…. leuke foto’s weer ook van het festival, enne blijf genieten he
  dikke kuzzzzzzzzzzzzz ook van Cees 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief