Eagles Nest

Ik ben nu een paar dagen in Hamilton en tot nu toe bevalt het mij prima. Ik werd zondag afgezet bij J’s Backpackers Hostel, maar daar hadden ze maar ruimte voor 1 nachtje, dus ik heb een ander hostel gevonden. Gelukkig maar, want J’s voelde niet goed. De sfeer was op zich prima en de andere reizigers waren ok, maar ik vond de eigenaresse niet echt vriendelijk. Toen ik aankwam deed er na twee keer bellen niemand open, en de deur daarnaast was open, dus ik liep voorzichtig naar binnen en vroeg de eerste persoon of er iemand bij de receptie was en ze keek me echt zo aan van ‘waar kom jij nou weer vandaan?’ en niet de op de verrassende manier, maar met ergernis. Alles was nogal klein en smal daar en toen ik vroeg of Hobbiton nog open was (ze starten met filmen volgende maand), wist ze niet, want ze was er nog nooit geweest. Geen service als je het mij vraagt. Als je in deze business zit, moet je weten wat er gaande is! Eigenlijk voelde ik me best wel eenzaam zondag avond, ik was zo gewend in Oparau, dit was gewoon vreemd.

Nu in Eagles Nest Backpackers dus. Veel Duitsers hier, maar erg gezellig, de eigenaar vertelde direct al een heleboel over Hamilton en wist ook wat meer te vertellen over Hobbiton! Na 5 minuten hier, voelde het al 10 keer beter dan bij J’s. Het is hier erg huiselijk en de andere gasten hier zijn erg gezellig en vriendelijk. Ik voel mij een stuk beter nu.

Dinsdag ben ik naar de kapper geweest, eindelijk! Ik wilde eigenlijk naar de kapper in de week voor mijn vertrek, maar het was er toen niet meer van gekomen en overal waar ik tot nu toe geweest ben, was ik niet echt lang en wilde ik mijn tijd niet verdoen met een bezoekje aan de kapper. Maar na een paar weken werken heb ik besloten deze week erg rustig aan te doen, en de kapper past wel in mijn schema. De kapper vertelde mij dat er net een aardbeving in Christchurch was geweest en dat er veel schade was en toen ik weer terug was in het hostel, stond de tv aan en de beelden logen er niet om… Vreselijk om te zien wat daar allemaal gebeurd is! Mensen helemaal bebloed, verhalen over hoe ze net uit een ingestort gebouw zijn gekomen en wanhopige mensen die familie en vrienden proberen te bereiken. Kippenvel! Ook vandaag staat de tv de hele dag aan en nu wordt pas duidelijk wat de omvang van deze ramp is! Ik denk dat er heel wat doden zijn gevallen…

3 reacties

 1. Hey Ing, ja wij schrokken ook! Tante Lies kwam uit haar werk meteen bij mij langs om te vragen of de aardbeving in het gebied was waar jij zit, gelukkig niet! We hebben op je getoost met een bakkie koffie!

 2. Hoi Ing,

  Goed gedaan om op je gevoel af te gaan!
  En nu tussen de Duitsers; komt er weer wat van de taal boven of gaat alles in het engels?

  Het is inderdaad heel erg die aardbeving! Best wel een zware, dat je daar niets gevoeld hebt, misschien vanwege het water tussen het Noorder- en Zuidereiland.

  Dat je je een beetje eenzaam voelde kan ik mij wel voorstellen na 5 weken bij operau House en dan weer die muggen….

  Hier gaat alles goed, Sammy is weer aardig opgeknapt en eet veel beter. Gelukkig maar.

  Liefs van mama

 3. Hey ingeborg, je bent weer ‘onderweg’ als het ware en dan komen er weer nieuwe dingen op je pad….dus ook de minder leuke. Gelukkig ben je daar snel weggegaan en heb je een leukere plek gevonden!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief