Het Werk Zit Erop

Goedemiddag allen, hier ben ik weer… Afgelopen zondag was mijn laatste werkdag hier in Oparau, dus deze hele week heb ik genoten van mijn vrijheid. Al moet ik zeggen dat ik het hier ontzettend naar mijn zin heb gehad! De mensen zijn hier zo vriendelijk en ondanks dat je hier in de ‘middle of no-where’ zit, zijn er genoeg mensen om mee te kletsen enzo. Eigenlijk voel ik me hier erg thuis. Ik denk er zelfs over om langer in Nieuw Zeeland te blijven, en iets van twee maanden korter in Australië, maar dat hangt natuurlijk af van of ik ergens weer een baantje kan krijgen en of dat aardig verdient.

Carey (dezelfde collega die mij eerder meenam naar het Waka-weekend in Kawhia) heeft mij een paar dagen terug ook meegenomen naar het kiwi-huis in Otorohanga. Dat was op zich wel grappig, want we gingen met de schoolbus… De scholen zijn hier zo klein dat ze niet allemaal een eigen handen-arbeid programma hebben, dus kinderen van een aantal scholen gaan 1x per 2 weken naar een andere school en hebben dan koken, houtbewerking enz. en ze gaan met de schoolbus en Carey en ik konden mee rijden. Een paar meiden kende ik nog van het waka-weekend dus dat was wel gezellig. Het was ongeveer een half uurtje in de bus en af en toe zeiden ze een Engels woord en dan vroegen ze wat dat in het Nederlands was. In het kiwi-huis mocht je helaas geen foto’s maken omdat kiwi’s nachtdieren zijn, maar het was wel interessant om er één in het echt te zien. Buiten was het ook niet echt goed weer, bovendien hadden ze buiten alleen eenden enzo, en die zagen er precies zo uit als in Nederland, dus ik had niet echt veel zin om foto’s te maken.

Gister ben ik naar een rugby wedstrijd geweest in Kawhia. Dat vond ik leuk om een keer mee te maken. Rugby maakt hier dezelfde emoties los als voetbal in Nederland, het is sport nr 1. ’s Avonds was er in de pub in Kawhia ook live muziek dus daar ben ik naartoe geweest met de Argentijnen. Ik had het wel naar mijn zin daar en herkende hier en daar ook mensen van het waka-weekend en van werk.

Vandaag ben ik verder gegaan naar Hamilton. De Canadezen gingen ook die kant op, dus ik kon mooi meerijden. Ze hebben mij afgezet bij het hostel en daarna zijn we nog even wat wezen drinken. Gezellig! Ik ben van plan om hier ongeveer een weekje te blijven, dan wil ik terug naar Auckland om daar mijn bustour te beginnen.

11 reacties

 1. Ha die Ing, Onze teksten worden een beetje saai denk ik, maar wat blijft het leuk om te lezen wat je allemaal mee maakt! Zit je hoofd nog niet helemaal vol met alle indrukken? Daar heb ik altijd last van, de laatste paar dagen van de vakantie merk ik dat ik dingen niet meer opneem, zit dan gewoon vol. (of zou het de leeftijd zijn?) Vast niet! Hahaha! Fijn dat je het zo naar je zin hebt in Nieuw Zeeland! Twee maanden korter in Australië is toch geen probleem, je geniet nu, daar moet je maar afwachten!!!
  Dikke kus, Simone

 2. Hoi Ingeborg, die ondergaandezonfoto’s blijven mooi!! Daar heb je wat mee hè.
  En net wat tante S zegt: van het moment genieten!!! Dat is nou juist het mooie van zo’n reis!
  Hier is het koud en zonnig en ‘bijna’ lente!!! toch?!

 3. Hoi meisje,

  Wel vreemd zeker om na 5 weken Operau House te verlaten, en nu weer het onbekende tegemoet te gaan en nieuwe mensen ontmoeten, ook wel weer een uitdaging toch? En je kan terugkijken op een heel leuke tijd.

  De foto,s zijn weer prachtig, wat een luchten!!!

  Jammer dat je geen foto’s kon maken van de kiwi’s, wel begrijpelijk.

  Leuk dat we je op Matthew’s feestje met Skype even life konden zien, dat vond iedereen erg fijn. Je ziet er nog steeds goed uit, je kan zien dat je het prima naar je zin hebt.

  Wat heb je op je lijstje staan om te bekijken met de bustour?

  Geniet lekker van alles en vooral van het mooie weer. Ik probeerde wat uitgebloeide bolletjes uit de potjes in de tuin te zetten, maar dat ging nog niet zo makkelijk, de grond is behoorlijk hard na twee maal nachtvorst en gisteren een gure dag. Maar het zonnetje schijnt, dat is al heel wat.

  Voor jou welterusten.

  Liefs van mamsje

 4. Ha die Ingeborg,

  Goed idee om wat langer te blijven als je het naar je zin hebt, de tijd is van jou in deze periode!! Met je foto’s stuur je alvast wat zon deze kant op…het is momenteel errug koud met een gure oostenwind… Maar goed, we gaan richting de lente.Alles oke hier verder, maak er weer wat moois van de komende tijd.
  X Margriet

 5. EH Ingeborg love those pictures of yours. Some sky.
  So on the road again. Just read about the earthquake in Christchurch but you must be some distance from there.
  Anyway stay safe and keep taking those pictures. Catharina

 6. HOY INGEBORG
  WE SCHROKKEN WEL VAN DE AARDBEVING MAAR GELUKKIG IS ALLES GOED MET JE ,WEL ERG VOOR ANDERE MENSEN DAT WENS JE VOOR NIEMAND JE FOTO.S ZIJN WEER MOOI EN JE GENIET ER WEL DOOR ALLES WAT JE BELEEFD HET IS HIER NOG STEEDS MIEZERIG WEER MAAR HET ZAL WEL BETER WORDEN ERG LEUK ZATERDAG BIJ EWOTT EN ERICA JASON IS EEN SCHAT EN MATHEU OOK EN DAT WE JOU ZAGEN WAS HELEMAAL TE GEK LIEFS OPA EN OMA

 7. ha die ingeborg, ik schrok me een hoedje van die aarbeving maar gelukkig voor jou en ons was het ver weg, maar toch wel dramatisch voor de mensen in dat gebied.
  Het lijkt mij echt doodeng als je niet weet waar je moet zijn om je veilig te voelen pfffffffff
  Hier alles goed, ik heb de halve marathon achter de rug, met mega blaar…en volgend weekend naar Brugge voor de 10 miles. Niet zo spectaculair als waar jij bent maar evengoed vet genieten hoor. En voor jou lekker zien wat er op je pad komt, go with the flow………
  liefs Alma

 8. Have not forgotten you and have been following your travels and pictures with much admiration enjoy and continue the adventure

 9. HOY INGEBORG
  VEEL TE MELDEN HEB IK NIET MAAR IKWIL JE TOCH EEN BEETJE MET HET FAMILIE GEBEUREN OP DE HOOGTE HOUDEN WIJ KRIJGEN VANDAAG SNERTETERS ALMA EN BERT EN MARGRIET MET SJORS DIE HOEFD GEEN SNERT NEEM IK AAN GISTER WAS TJERK HIER DIE WILDE NIET MEE ETEN HAD LIEVER EEN PATATJE MAAR DAT HEB IK NIET IS OOK NIET GOED VOOR HEM NU MEER WEET IK OP DIT MOMENT NIET IK STA OOK OP FACEBOOK TE GEK ZO,N OUWE OMA LIEFS OPA EN OMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief