20 jaar Oparau Roadhouse

Vandaag bestaat het Roadhouse precies 20 jaar! Ik stond voor vanochtend om 8 uur ingeroosterd, zodat ik lekker op tijd klaar was voor het feest. Dat was nog een beetje tricky, want ik heb vannacht voor het eerst in mijn tentje geslapen (andere gasten verbleven hier in het huis) en ik moest er even aan wennen, ik ben geloof ik 5 keer wakker geworden. En gisteravond hebben we met een aantal hier de tent en de alcohol uitgeprobeerd… Dus het was moeilijk opstaan vanmorgen, maar het is me wel gelukt :-).

Om 16.30 uur was ik klaar met werken en na een korte douche en schone kleren kon ik mij in het feestgedruis storten. Er was een grote party-tent opgezet en de muziek was van Tim & Sheila, hun band heet trouwens The Prairiedogs. Er was ook een ‘Hangi’, ik weet niet precies hoe ik het moet uitleggen, maar Hangi is een māori manier van bereiden van eten, je graaft een kuil en gooit die vol met hete stenen. Daarboven hang je een grote ‘mand’ met eten en dat dek je af met platen of grond en na een paar uur is het klaar. Er was ook een varken aan het spit, die was die week al gearriveerd (levend) en er werd geadviseerd om je niet te veel te hechten aan het beestje aangezien hij vandaag op ieders bord zou liggen…

Het was gezellig druk, met een aantal mensen die ik niet kende, maar ook veel mensen waarmee ik regelmatig een praatje mee heb gemaakt in de winkel. Er was ook een Nederlander, die ik een week terug heb ontmoet, daar heb ik nog wat mee zitten kletsen. Helaas viel de stroom uit (in het hele gebied hier) dus er was weinig licht en zonder stroom was het ook wat lastig met de muziek, maar des te groter de vreugde toen alles weer aan ging!! Verder heb ik nog met een paar dames uit Australië gekletst en die zeiden dat ik daar wel mocht langskomen als ik in de buurt was, dat vond ik wel chill. De rest van de herinneringen zijn een beetje vaag… Ik weet nog wel dat aan het einde van de avond er nog een paar mensen over waren waaronder een Kerry, een Terry en een Cherry en dat ik dat ontzettend grappig vond.

Ik heb echt een superdag gehad!

6 reacties

 1. Leuk zo’n feest! Al die alcohol, ik weet niet wat ik lees Ingeborg??? Hahaha!!! En zo’n kuil graven, ik weet het niet, met familie weekend nemen wij gewoon de skottel mee! Kan Hans zijn scheppie thuis laten!
  Varkentje smaakte zeker wel, niet veel meer over!
  Geniet maar lekker verder!!!
  Kusss Tante S

 2. HOY INGEBORG FEESTNUMMER ANNEKE EN JIJ FEESTEN WAT AF ZEG MAAR DAT HOORD ERBIJ DENK IK JE FOTO,S ZIJN WEER LEUK OM NAAR TE KIJKEN ZODOENDE DELEN WIJ OOK MEE IN DE FEESTVREUGDE GENIET ER MAAR LEKKER VAN
  GROETEN OOK VAN OPA LIEFS OMA

 3. Een leuk feestje is nooit weg! En je krijgt de smaak aardig te pakken.
  Dus je tentje is nu ingewijd, heb je het niet voor niets al die tijd meegesjouwd.
  Leuk om dat Hangi koken ook eens mee te maken, lijkt mij wel grappig om dat zo met z’n allen op het familieweekend te doen, hup alles in een grote mand en na een paar uur is het klaar, je hoeft alleen maar een gat te graven, hoewel of de campingeigenaar er blij mee zal zijn is nog de vraag.

  En nu lonkt de vrijheid weer, ben benieuwd wat je nu weer gaat beleven, prettig idee zeker om weer vrij te zijn en te gaan en staan waar je wilt.

  Enne…heeft niemand zich aan het varken gehecht?

 4. Ha die Ingeborg,

  Wat een party, ziet er goed uit, behalve dat varken dan…. En ik wil wel een gat graven op het fam. weekend hoor, ik zit graag met mijn handen in de grond. Of het net zo lekker smaakt op Andijkse bodem als op Nieuw Zealandse is natuurlijk maar de vraag…
  De vrijheid roept weer, zal ook wel weer even vreemd zijn na een periode op een vaste plek met mensen die je hebt leren kennen. Op naar nieuwe avonturen.

  Liefs van Margriet.

 5. Hee Ingeborg!

  Ik hoorde net van de aardbeving in Christchurch en moest meteen aan je denken. Ik dacht; als jij daar maar niet zit!Ik heb je even opgezocht op internet en zie nu dat je gelukkig veilig op het Noordereiland zit! Goed om te lezen dat je daar een baantje hebt gevonden en dat het zo goed met je gaat! Wij zitten inmiddels al weer heerlijk in de NL sleur. Baal er ontzettend van en zou zo weer terug willen! Maargoed, het leven gaat door hé 😉
  Wil je trouwens even tegen het Canadese stel zeggen dat de cd geweldig is!!! De kids zijn reuze enthousiast! Ik wilde een bericht achterlaten op hun site, maar die krijg ik niet 100% geopend. (kan ook aan mijn technische kennis liggen hoor ;))

  Rustig aan daar en zal je site even in mn favorieten zetten. Blijf ik je volgen. En die foto’s! Wow! Wat een kwaliteit 😀

  Geniet en tot spreeks

  Groetjes, Miranda (van de cook)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief