Tijdreizen

Zo, daar ben ik weer, maar nu vanuit Auckland in Nieuw Zeeland… Gister (zondag) vertrok het vliegtuig rond 6 uur vanuit de Cook Eilanden naar Nieuw Zeeland, en omdat ik onderweg over de datumgrens ben gegaan kwam ik maandag (ook gister) om 9 uur ’s avonds aan in Auckland. Het was maar 4 uur vliegen, maar ik ben een hele dag kwijt… echt zo vreemd! Het is dus voor mij ook een kort jaar, want ik ben als één van de laatste het nieuwe jaar ingegaan en ga er over 12 maanden in Sydney als één van de eerste weer uit.

Op het vliegveld van Rarotonga werden we ‘uitgezongen’ door dezelfde man met yukelele die ons bij aankomst ook verwelkomd heeft en nu heb ik er ook een filmpje van gemaakt! Bij aankomst was ik zo gaar dat ik er geen zin in had. Op het vliegveld in Auckland kwam je bij de terminal door een prachtig bewerkte poort (zie foto) helemaal in maori-stijl!

Je moest in het vliegtuig zo’n formulier invullen over of je wel of geen eten invoert enzo. Maar ze willen ook weten of je een tent bij je hebt en hike-spullen, om te voorkomen dat je geen modder of ander ‘micro-biologisch’ spul het land mee in neemt. Ik had ben natuurlijk wezen hiken een paar dagen geleden en ondanks dat ik wel geprobeerd had mijn schoenen schoon te maken, zat er nog wel wat modder aan, dus dat gingen ze even schoonspoelen en ook mijn tent wilden ze ‘even uitschudden’ zoals ze het zelf noemden… Maar de ambtenaar was erg vriendelijk, en niet zo’n zuurpruim zoals je ze wel eens ziet in die tv-programma’s over luchthavens. Air New Zealand vind ik trouwens een prettige maatschappij, de stoelen zijn comfortabel, het film- en tv-aanbod is erg goed en ze hebben echt een grappig instructie-veiligheids filmpje. Ik heb hem voor jullie opgezocht en hieronder ingevoegd! Er was trouwens een Nederlandse steward aan boord, die zag op mijn boardingpass mijn naam en vroeg in het duits of ik duits was, dus ik zei, nein, Niederlandisch, zei die, ‘oh, dat is veel makkelijker, deze kant op en een goeie vlucht!’ Dat had ik niet verwacht! maar wel grappig natuurlijk!

Vandaag dus in Auckland! Mijn blijheid begon al bij de douche waar geen muggen rondvlogen, wat een luxe! Rustig aan ‘opgestart’ en daarna een wasje gedaan en naar het centrum gelopen. Ik wilde alleen even nieuwe slippers kopen, want die andere van de Cook Eilanden heb ik weggegooid na het aantal blaren dat elke dag steeg… Maar het is een gezellige stad en de temperatuur was erg aangenaam, dus ik heb eerst ergens even een kopje thee gedronken en toen ik later langs een bank kwam, heb ik ook maar gelijk een rekening geopend voor als ik straks een baantje heb. Ik kreeg op Facebook al een berichtje van een Canadees koppel die in hetzelfde hostel zat op de Cooks, dat vrienden in Nieuw Zeeland waar ze nu verblijven binnenkort iemand nodig hebben in de winkel voor een paar weken, dus of ik misschien interesse had. Echt een gezellig koppel trouwens, uit het noorden van Alberta (provincie van Canada). Ze hebben mij een leuk kaartspel geleerd ‘van aas tot koning’ echt een leuk spel, ik heb de spelregels opgeschreven, dus ik leer het iedereen als ik weer thuiskom!

7 reacties

 1. Hoi Wereldreiziger,

  Lijkt mij een rare gewaarwording om een hele dag kwijt te zijn. In plaats van 11 uur vroeger daar loop je nu 12 uur op ons voor!
  Zal ook wel een verandering zijn om nu in een grote stad te zijn. En geen muggen!! Plus mooi weer, wat wil een mens nog meer. Ik weet het wel, zou daar ook wel willen zijn!!!! Maar dit ff ter zijde.

  Ik heb gelachen om het instructiefilmpje, zo ze weten wel je aandacht vast te houden.

  Mooie poort waar je door heen ging, eerste kennismaking met de Maoricultuur.

  Leuk dat het Canadese stel aan je denkt, dus werk in het vooruitzicht! Maar eerst nog maar het een en ander bekijken hoor!

  Hier regent het in ons kikkerlandje, maar ’s morgens is het nog steeds glad. Ook Old is onderuit gegaan,( Zigtermans genen?) grote schaafwond op zijn knie en een gat in zijn broek, verder niets gelukkig, de boel moet wel in orde zijn met de skivakantie in het vooruitzicht.
  We tellen al af!

  Ik kijk uit naar de filmpjes.

  Liefs van mama

 2. Geweldig dat filmpje. Ik ben nu al gek van het ouwe wijvie!!!
  Weer een ander land Ingeborg! Geweldig toch! En zonder muggen!!! Hier ga je dus de komende tijd leven. Geniet er van!
  In alkmaar ook grijs en nat helaas…..

 3. Ha die Ingeborg,

  Zo, weer een ander land, het ziet er al zonnig uit,maar het is daar natuurlijk ook zomer, lekker hoor.Die poort is idd geweldig mooi, maar dat instructiefilmpje is te gek, vooral Betty met haar eindshot…
  Van onze nicht in Christchurch hoor ik dat ze nog regelmatig naschokken hebben van de beving een paar maanden geleden, dus schrik niet als je uit je bed schudt.
  En misschien hebben ze daar in Auckland wel helemaal geen last van, ik zal even op de kaart kijken hoe deze steden liggen tov elkaar…

  X Margriet

 4. …inmiddels ontdekt dat Auckland bovenin het Noordereiland ligt, da’s nog wel een eindje bij Christchurch vandaan dus dat schokken zal wel meevallen…

  Margriet

 5. Losing a day impossible but the whole concept does make you
  wonder what is time nothing but manmade and linear difficult to fit
  into a circular world. Sorry Ingeborg don’t mind my philosophic
  musings. Het beste met het baantje als je weer aan werk
  ga.

 6. HOY INGEBORG
  WE ZIJN WEER HELEMAAL OP DE HOOGTE EN DAT FILMPJE IS OOK GEINIG MET DAT VROUWTJE EN DIE INGANG OOK SUPER MOOI GENIET ER MAAR VAN WIJ ZITTEN WEL IN DE REGEN MOOI IS DAT LIEFS OPA EN OMA
  MORGEN GAAN WE NAAR HARIET VOOR HAAR VERJAARDAG DOEIIIIII OMA

 7. Hallo zus.

  Leuke foto’s en leuk verhaal erbij.
  Ik lees elke dag mee, vaak in mijn pauze op het werk eventjes bijlezen op de mobiele telefoon. Altijd handig zulke techniek.

  Veel plezier in Nieuw Zeeland, prachtig land!

  Gr Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief