Cable Car

Ook voor vandaag weer veel regen voorspeld, maar er viel af en toe een buitje, gelukkig is het niet aan één stuk door, zoals het in Nederland wel meer dan eens voorkomt. Vandaag had ik besloten om de Apple-store te bezoeken. Ik had even op internet gekeken waar die zich bevond, want ik ben er nog niet per ongeluk terecht gekomen zoals bijvoorbeeld in Boston, New York en Toronto… Verder had ik besloten om te filmen hoe ze met de hand de Cable Car omdraaien op het begin- en/of eindpunt, en misschien een ritje te maken met diezelfde Cable Car. Ik wilde ook een kijkje nemen bij de ‘Crookedest Street’ en voor de rest zou ik wel zien wat ik allemaal tegenkwam!

Als eerste heb ik de Cable Car gefilmd, maar er stond zo’n rij, dat ik door ben gelopen naar Denny’s, want hier hebben ze onwijs lekker ontbijt en het wordt de hele dag geserveerd, dus je kunt het ook als lunch gebruiken. Daarna ben ik naar de Apple-store gelopen. Op de terugweg heb ik wel de Cable car op video gezet… Uiteindelijk ben ik naar ’s werelds steilste straat (zeggen ze) gelopen. Deze straat is wereld beroemd en is zo steil dat je er in bochtjes naar beneden moet. Mensen schijnen zelfs hier een auto te huren, puur om bij deze straat naar beneden te gaan… Hier om de hoek heb je trouwens ook de Chinese wijk, dit is de dichts bevolkte wijk van San Francisco, er wonen meer mensen dan in de Chinese wijk in New York, terwijl die 3x zo groot is… De poort hier op de foto schijnt de oudste te zijn in de Verenigde Staten. Verder heb ik nog wat rondgehangen in Fisherman’s Wharf, want om 18.00 uur wilde ik een night-tour doen, ziet er mooi uit met alle lichtjes, maar die viel wat tegen omdat het weer begon te regenen, is niet zo prettig in zo’n open bus. later in het hostel was er live-muziek. Helaas niet zoals op wintersport, maar toch wel gezellig!

2 reacties

 1. Zow. Dat draaien van de trein gaat ook niet zo zachtzinnig. Hoeveel keer per dag moeten die mannen dat doen?

  Maar San Fransisco is wel een place to be. Prachtig

 2. Hoi Ing,

  Wat geinig hoe ze de cable car met de hand draaien, en wat is ie mooi in kerstfeer versierd.
  Er valt heel wat te zien en te bezichtigen.
  Op de foto lijkt het straatje niet zo steil, maar ik zie zo dat ik daar de hellingproef niet wil uitvoeren.
  Dat mensen daar een auto huren om naar beneden te gaan….

  Die hostels organiseren veel, wat voor muziek was het?

  Liefs van mamsje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief