Alcatraz

Vanochtend om half tien mijn kaartje voor Alcatraz opgehaald (moest tussen 9 en 10) maar ik kon pas met de boot van 5 voor 2, dus ik heb wat rondgehangen in Fisherman’s Wharf en Pier 39. Je hebt hier allemaal kleine winkeltjes met souvenirs (bijna allemaal hetzelfde) en veel restaurantjes. Pier 39 is ook vrij bekend, hier zitten wat meer gevarieerde winkeltjes, waaronder het beste winkeltje tot nu toe: Lefty’s; een winkeltje speciaal voor linkshandige mensen (cool!!). Je kunt hier onder andere pennen, scharen, keukengerei en mokken kopen.

Daarna heb ik een stukje over de boulevard gelopen en kwam daar de achtergebleven zeeleeuwen tegen, de rest schijnt in Oregon te zijn. In de zomer zijn ze met z’n allen hier. Daarna geluncht en vlak voor ik weg ging nog een kopje thee bij Starbucks. Er was veel regen voorspeld voor vandaag, maar het viel gelukkig mee, het was wel grijs, maar het hoosde niet.

Het is ongeveer 10 minuten varen naar Alcatraz Island en bij aankomst krijg je een welkoms-praatje van een park-ranger. Het pad naar het cellen-complex is vrij steil, maar wel te doen. Je komt dan langs een aantal vervallen gebouwen en het mortuarium. In de gevangenis zelf, krijg je zo’n audio-tour en krijg je in het Nederlands een heleboel informatie over van alles en nog wat. Op deze audio-tour komen ook oud-gedetineerden en voormalige bewaarders aan het woord, dus je krijgt echt informatie uit eerste hand. Ik vond het ontzettend indrukwekkend! Op de terugweg naar het hostel had ik een mooi uitzicht op de Oakland Bay Bridge, deze brug is 2 keer zo lang als de Golden Gate Bridge, en ik geloof de langste ophang-brug van de wereld.

’s Avonds zat ik wat op mijn bed te computeren en toen hoorde ik ineens allemaal sirenes, dat is op zich vrij normaal in een grote stad, maar deze stopten vrijwel voor de deur, dus ik keek naar buiten en aan de overkant van de straat kwam er meer dan alleen rook uit de schoorsteen! Ik heb wat gefilmd door het raam, maar het is niet echt super duidelijk (excuses voor de bewegingen van de camera…) dus ik ben naar buiten gelopen en heb daar ook nog wat gefilmd. Gelukkig was het maar een klein brandje!

3 reacties

  1. ha die borg,

    als je het over alcatraz hebt moet ik toch aan papillon denken, prachtig boek en mooi verfilmd.
    dikke kuzzzzzzzzzz uit een witte wereld, en natuurlijk bagger al op de weg ;(

    alma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief