Regen Regen Regen

Gister had één van de tour-guides gezegd dat ze af en toe kaartjes voor Alcatraz hebben, die moet je eigenlijk 2 weken van te voren bestellen, maar als er over zijn of als mensen ze niet komen ophalen, krijgt die bus-organisatie de kaartjes. Ik heb er natuurlijk 2 weken terug niet aan gedacht om dat te reserveren, dus ik wil het nu op deze manier proberen. Het kantoortje zit in Fisherman’s Wharf, dat is niet zo heel ver van het hostel, dus ik ben er lopend naartoe gegaan. Het miezerde een beetje, maar het was op zich nog wel te doen met mijn waterdichte jas en waterafstotende broek en schoenen. Ik had ook een pet opgedaan, zodat mijn capuchon niet over mijn ogen zakt. En ik had geluk, ze hadden nog precies 1 kaartje voor Alcatraz, voor morgen, maar dat geeft niet! In dat geval ga ik vandaag nog een keer naar de Painted Ladies om ze nader te bekijken!

Het buskaartje van gister is drie of vier dagen geldig, dus ik ben weer in de bus gestapt met het plan om naar Alamo Square te gaan. Maar vlak voordat de bus weg reed, stapten er allemaal mensen in met muziekinstrumenten en het was in één klap wel erg druk in de bus, aangezien niemand boven in de openlucht ging zitten door de regen. Het bleken vrienden van de tour-guide te zijn. Eén iemand begon wat te spelen en de anderen deden mee, ik vond het echt super gezellig! Dit had ik niet verwacht toen ik vanmorgen op stond… Ik ben iets langer blijven zitten in de bus dan gepland door de muziek, dus ik ben bij het stadhuis (een stop verder) uitgestapt, dus ik moest een stukje terug lopen. Bij het stadhuis staat tot en met 2011 een beeld met de toepasselijke naam ‘Three Heads Six Arms’. De koepel van het stadhuis is trouwens versierd met 24 karaats echt goud! Het was inmiddels iets harder gaan regenen, maar mijn kleding hield mij droog!

Nadat ik wat foto’s had gemaakt ben ik weer terug gelopen naar het stadhuis omdat de laatste bus via de ‘park-route’ al was geweest en de ‘city-route’ via het stadhuis nog wel elk half uur kwam. Maar die reed helaas net voor mijn neus weg… Ik had geen zin om een half uur in de regen te wachten, dus ik ben naar het centrum gaan lopen, dat was ook ongeveer een half uurtje. Het was inmiddels nog iets harder gaan regenen, en nu vonden mijn broek en schoenen het genoeg en gaven zich over… Gelukkig was het niet zo koud! Ik had onderweg bedacht dat ik vanaf het centrum wel de Cable-Car kon nemen, aangezien ik de heuvel op moest, maar dat hadden meer mensen bedacht, dus ben ik toch maar gewoon lopend gegaan en toen ik weer bij het hostel was, was ik helemaal natgeregend. Mijn jas had het redelijk droog gehouden, alleen mijn mouwen waren nat en bij mijn capuchon was er wat naar binnen gedruppeld. Volgens mij was er in mijn rechterschoen zelfs een soort rivier ontstaan…

Nadat ik mij omgekleed had, heb ik mij opgewarmd aan een lekker kopje thee in de eetzaal. En er was vanavond weer gratis eten! Ik weet niet uit welk land het vandaag kwam, maar het was niet mijn favoriet… Ik vond het een beetje soppig. Daarna heb ik nog wat gecomputerd in mijn bed.

3 reacties

 1. Mooi die huizen! Wie weet, we kopen een oudjaarslot!
  Jammer van de regen, dan kun je toch maar beter sneeuw hebben! Het is hier prachtig! Mooie sneeuw, geen plaksneeuw!

 2. Die iron lady zou misschien wel familie van de stalen gehurkte man op de dijk in Lelystad (Exposure)kunnen zijn.
  Je bofte met dat kaartje voor Alcatraz, was het indrukwekkend?
  Verrassend zo’n gezelschap dat muziek maakt in de bus, dat is genieten. Boffen dat jij dat net meemaakt.
  Een weekje San Francisco lijkt mij wel wat, maar dan in een ander seizoen misschien. Morgen maar weer ff naar de bieb voor een reisboek.
  Hier staat dan eindelijk de opgetuigde boom. 5 dagen zonder ballen met alleen maar de lichtjes was wel erg ongezellig!Matthew deed de finishing touch door de laatste slingers erin te hangen. Hij heeft hier heerlijk in de dozen staan grutten en overal wat neergezet. In de gang op het dressoir heeft hij alle engeltjes neergezet.
  Vanmiddag met papa buiten in de sneeuw gewandeld. Veel kinderen die bij de fietsbrug met sleetjes naar beneden suisden, leuk om te zien. Ik zal je van de week mailen en wat foto’s meesturen.
  Ik hoop dat het morgen droog is.

  A big hug van moeders.

 3. Jammer van de regen maar ja daar is een hollandse meid wel aan gewend toch? 😛
  En wat een gezelligheid in de bus! Leuk! Ik was ook even blijven zitten denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief