Hop on, hop off

Ik kan u met blijdschap vertellen dat ik mezelf niet vergast heb vannacht! Ondertussen heb ik besloten om toch maar geen fiets te huren, met al die heuvels hier… In plaats daarvan heb ik een kaartje gekocht voor zo’n sightseeing bus, die door de hele stad rijdt en waar je op bepaalde stops kan uitstappen en later weer kan opstappen. Dat gaat makkelijker bergje op én je krijgt veel meer informatie over van alles en nog wat! Als eerste heb ik de ‘city-tour’ gedaan. Op Union Square staat het hart van Tony Bennett, die hij zelf beschilderd heeft, naar aanleiding van zijn liedje ‘I Left My Heart In San Francisco’. Verder veel Victoriaanse huizen gezien, door een heleboel verschillende wijken gekomen en ook wat vreemde dingen gezien (zie de foto met de benen…), maar dat kun je denk ik wel verwachten in een hippie-stad…

De 2e tour was de ‘Park-tour’. Deze kwam langs het bekende Alamo Square, waar de beroemdste victoriaanse huizen staan van heel San Francisco; de ‘Postcard Row’ (ze staan inderdaad op bijna elke ansichtkaart). Herken je ze trouwens uit het openingsliedje van Full House?

De Victoriaanse huizen in San Francisco zijn allemaal monumenten, dus als je zo’n huis bezit, mag je er weinig aan veranderen en het kost klauwen vol geld om ze te restaureren, dus als ’troostprijs’ mag je zelf weten of je ‘m schildert en in welke kleur. Een Victoriaans huis in 3 of meer kleuren noemen een ‘Painted Lady’. Ik heb al de gekste kleurcombinaties gezien! Een huis in het beroemde rijtje kost ongeveer 7 miljoen dollar. Even verderop werd een ander huis voor ‘maar’ 3 miljoen verkocht, dat kwam waarschijnlijk door de kleur, knal-oranje.

Als laatste heb ik Golden Gate & Sausalito-tour gedaan. Deze gaat onder andere naar de overkant van de brug (Vista Point) en daarna door naar Sausalito een klein dorpje ten noorden van de brug. Vanaf Vista Point heb je een mooi uitzicht op de stad. Er vloog toevallig ook net een condor langs, die heb ik net aan op de foto kunnen zetten. Het was echt een mooi gezicht zoals die voorbij ‘gleed’.

’s Avonds heb ik nog wat rondgelopen in Fisherman’s Wharf. Winkeltjes, restaurantjes en een grote kerstboom, gezellig!

2 reacties

 1. Die netkousen doen het! En mooie benen moet je laten zien toch??
  Tony Bennett zonet even via You Tube beluisterd, is een “gouwe ouwe”
  Die painted ladies spreken mij wel aan, zou ik wel in willen wonen en een mooi kleurtje geven.
  En die condor heb je mooi gespot!
  Geniet je ondanks de regen?

  Liefs van moeders.

 2. Wat een aparte en mooie stad zeg. En die Condor! Geweldig. Wij hebben in de Grand Canyon een condor gezien…….door een hele sterke kijker! was ook leuk.
  Ondanks dat ik van kleur houd vind ik de witte huizen toch mooier!
  Veel plezier weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief