Whistler

Vanochtend om kwart over vijf opgestaan om de files bij Vancouver te ontwijken, want het is ongeveer 3 uur rijden naar Whistler. Met een ‘mobiel’ kopje thee, zijn we om kwart voor zes vertrokken, maar helaas was er toch wat file onderweg. Uiteindelijk waren we toch nog om ongeveer kwart over 9 in Whistler. Als eerste hebben we een kijkje genomen bij de Olympische skischans, daar stond een ‘inukshuk’, een figuur gemaakt van steen en vooral bekend als het logo van de Spelen in Vancouver. De natives maakte deze figuren van onbewerkt steen als richtingaanwijzer en als mijlpaal. Het logo van de Spelen is een vereenvoudigde versie, een echte inukshuk bestaat uit veel meer stenen.

Daarna zijn we naar het dorpje zelf gereden, maar dat bleek kleiner dan gedacht en omdat we zo vroeg waren, was er ook nog niet zoveel open… Het zag er wel gezellig uit en ik zie mezelf daar wel op wintersport gaan. Op de terugweg werd het weer iets beter en hadden we een mooi uitzicht op het dal. We hebben geluncht in Horseshoe Bay, in een leuk restaurantje met uitzicht op de haven.

5 reacties

 1. Hallo Ingeborg
  gister is Hans geweest want ik dacht dat er iets niet goed ging met mijn reactie naar jou toe maar dat viel mee wat zijn het weer mooie foto,s hier is het ook winter erg koud maar dat hoort bij winter ik kijk alle dagen naar je site groetjes van Opa en Oma

 2. Hoi Ing,

  Ik heb je gemaild maar denk dat het niet helemaal goed is gegaan, omdat ik geen reactie heb gehad hi,hi. Ik snapte eerst ook niet hoe ik een reactie moest plaatsen maar hier is hij dan!!!!!!!!!!!! Mag ook wel na zo’n lange tijd. Ik reageer nu via de nieuwe laptop die ik van Tim voor Kerst heb gehad hi,hi. En dat te bedenken dat het pas vijf december is. We hebben net Sinterklaas met Milan gevierd, hij vond het helemaal cool! Weet gewoon niet waar hij kijken moet met al die nieuwe cadeaus en morgen komen er nog meer bij! Ik vind je verhalen erg leuk! Knap dat je het allemaal durft zeg!

  Liefs,

  Evelien

 3. Zo, even iets meer sneeuw als bij ons. Gisteren, 4 december, had Jeroen voor het eerst op zijn verjaardag te maken met een echte sneeuwstorm! De sneeuw vloog horizontaal ons raam voorbij! Helaas, nu een dag later is alles weer weg…
  De foto’s van het dal zijn echt heeeel mooi!

 4. Wauw Ingeborg, de foto van het dal vind ik echt SCHITTEREND!!!! Ben weer stikjaloers :p Zo mooi met die mysterieuze wolken! Echt heel mooi! Je kan weer!! trots zijn op je resultaat.
  En uuhhh blijven genieten meisie!

 5. Wat zal het gekriebeld hebben bij je: bergen en veel sneeuw!! Kon je niet even een snowboard huren en een afdalinkje maken??
  Het dorp ziet er gezellig uit.
  Wat is de betekenis van de Australische vlag bij het gedenkteken van de omgekomen bobsleeer?
  Die steenmannetjes zijn idd beroemd. Old stuurt je een foto van Gary die er eentje maakt toen we op weg waren naar Alaska.

  Hier viel afgelopen zaterdag in een paar uur tijd een dik pak sneeuw, helaas smelt het nu weg, maar het was prachtig!!

  Liefs van mamsje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief