Niagara Falls

Vandaag een bezoekje aan de watervallen gebracht (hoe kan het ook anders…). Ik zag nu bij de Horseshoe Falls ook een observation deck, eens even uitzoeken hoeveel het kost om daarheen te kunnen. Maar eerst gewoon vanaf de boulevard kijken en foto’s maken! Ik heb rustig aangedaan en niet alleen foto’s gemaakt, maar ook genoten van het uitzicht. Daarna heb ik een ticket gekocht voor het observation deck en daarbij zat ook de toegang tot ‘behind te falls. Je kreeg ook een film te zien over hoe de falls ontstaan zijn. Op zich wel leuk gedaan, zo’n animatie film maar ik vond de uitleg niet echt super. Daarna kon je doorlopen naar een ander bewegend platform waar je wat te zien kreeg over de ‘furie of the falls’ in 4D, compleet met regen, wind en sneeuw. Ook wel leuk, maar ik zou zonder kunnen, het ging mij om het observation deck. Uiteindelijk dan met een lift naar beneden (54 meter) en daar had je dan een prachtig zicht op de Horseshoe Falls, heel anders dan van boven! daarna even ‘echt’ behind the falls geweest, maar dat viel best wel tegen, het waren 2 tunnels met een klein stukje zicht, maar dat zal wel ter beveiliging zijn, want er staat natuurlijk ontzettend veel kracht op dat water. Ik heb er een klein filmpje van gemaakt. De zon scheen en op zich was het niet koud, maar met die waterdamp was het toch redelijk frisjes… Dus ik ben weer naar boven gegaan en heb in een restaurantje een kopje thee besteld en ook geluncht (kon nog net om vier uur), ik heb een echte Canadese bizon-burger geprobeerd en die was goed te doen!

Later heb ik nog wat met de eigenaar van het hostel zitten kletsen en hij zei dat hier verderop ook een grote ‘whirlpool’ zat, de grootste ter wereld, die moet ik dus ook maar even een bezoekje brengen! Het hostel is trouwens bijna leeg, er zijn geloof ik nog 2 andere gasten, dus ik heb het bijna voor mezelf, weer eens wat anders…

2 reacties

  1. Prachtig om te zien en te horen.
    Je hebt het mooi van alle kanten gefilmd, heel indrukwekkend! En weer zo’n blauwe lucht op de achtergrond.
    Leuk om je ook af en toe op de foto te zien.

    Vandaag ben je al een maand op pad, en zo te zien verveel je je geen moment.

    Veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief