Vrijheidsbeeld

Laat ik beginnen met iets wat mij laatst in de metro overkwam; ik stapte op 110th street in in de metro, vlakbij het hostel, en bij de halte erna stapte er een vent in, met gitaar en bijna geen tanden… Hij ging zitten en keek iemand aan en zei, ‘you get a song’ toen keek hij naar mij en zei ‘you get a song too’. Mijn liedje heette ‘white lady with the glasses’ en hij begon met ‘nobody wants to see us together’ en zong verder iets over dat ik iemand leek met een ‘college degree’ en dat we daarom zo goed bij elkaar paste. Ik moest er eigenlijk wel om lachen, anderen ook… Dat was echt grappig!

Over tot de orde van de dag… Vandaag ben ik op stap geweest met 2 meiden uit het hostel; Anita uit Rusland en Marina uit Portugal. Ik had gister bedacht dat ik wel naar het vrijheidsbeeld kon gaan en zat ‘s avonds wat te kletsen met wat mensen en Marina had hetzelfde gepland voor vandaag, dus samen is wel zo gezellig! We hadden ook al tickets voor een Knicks-wedstrijd vanavond, dus dat komt helemaal goed! Later had Marina nog iemand gevonden die ook mee wilde naar het vrijheidsbeeld; Anita.

Op internet stond dat het ongeveer 5 uur in beslag neemt om er met de boot heen te varen, alles te zien en weer terug te gaan, dus we hadden het zo gepland dat we precies nog wat tijd over hadden om wat te eten voor de wedstrijd. We zijn met de metro naar het zuiden van Manhattan gegaan en daar moesten we superlang in de rij staan, omdat door een security-check moesten, ongeveer zoals op het vliegveld… Maar goed, met de boot duurde gelukkig niet heel erg lang, en ik had een hot dog gekocht want ik had best wel trek. Was op zich wel te doen. Toen we het Vrijheidsbeeld naderde, vond ik haar eigenlijk kleiner dan verwacht, in films lijkt ze groter! Met de wind was het best wel fris, maar gelukkig scheen de zon! Vanaf het eiland had je ook een mooi uitzicht op Manhattan. Na een rondje gelopen te hebben leek het ons leuk om naar boven te gaan (in het vrijheidsbeeld), maar dat had je blijkbaar van te voren moeten reserveren, en je kon daar geen tickets kopen, dus dat was wel jammer. Ik was graag naar boven gegaan, ondanks dat de lift het niet deed…

Daarna zijn we met de boot terug gegaan naar Manhattan en zijn we naar Wall Street gelopen, we zijn nog even bij de Trinity Church naar binnen gegaan, daar was net een koor aan het zingen, ik heb er een filmpje van gemaakt, maar het was er te donker om veel te zien, dus jullie moeten het alleen met het geluid doen… We hebben een hapje gegeten bij Friday’s, en daarna zijn we doorgelopen naar Ground Zero, wat ook ontzettend indrukwekkend was, niet zo zeer de bouwplaats, maar alle gedenkplaten en verhalen eromheen. We wilden ook bij het Tribute Centre naar binnen, maar die was al dicht, dat was wel jammer. Na wat tijd hier zijn we naar Madison Square Garden gegaan, maar daar bleek dat de wedstrijd was afgelast, omdat er iets van het dak gevallen was, dus de wedstrijd ging niet door… Toen hebben we besloten dat we New York vanaf the Empire State Building zouden bekijken. Dat was echt fenomenaal! Wat een uitzicht heb je daar zeg! Het is die 21 dollar zeker waard! Geweldig!!

Daarna zijn we naar de film gegaan. Het werd of de film ‘The Social Network’. Marina had daar een voorstukje van gezien en dacht dat die wel erg grappig zou zijn, met een acteur die momenteel ook te zien is in de film ‘Due Date’ (die met die baard), maar de film ging over Facebook, over hoe het was ontstaan enzo. Ondanks dat het niet was wat we verwachtte vond ik het wel een interessante film!

Best veel gedaan vandaag…

5 reacties

 1. Het vrijheidsbeeld is ontworpen door Gustave Eiffel, jaha, van de Eiffeltoren! Een replica staat in Parijs, die heb ik natuurlijk gezien! Toch wel even leuk om te vermelden! Hahaha! Het echte beeld is bijna 10 keer zo groot, dus wel iets indrukwekkender!

 2. Indrukwekkend, vooral het vrijheidsbeeld. Ook de skyline van de stad is adembenemend. Het leek mij nogal koud daarboven! Wat goed dat je met medereizigers deze uitstapjes kunt doen!
  Groetjes, Anke en Michiel

 3. Schitterende foto’s!
  Indrukwekkende plaquette van de brandweerlui, er zijn er heel veel omgekomen op 9-11, Ze werden de hel ingestuurd om te helpen, niet wetende dat binnen een tijdsbestek van een paar uur beide towers in zouden storten. Wordt er koud van als ik er aan denk.

 4. hoi ingeborg
  gelukkig heb ik weer internet, me computer deed weer eens niet wat ik graag wilde…..
  indrukwekkend he allemaal, en weer wat geleerd van
  tante .
  Anneke haar reis gaat door, 25 januari naar Thailand en wat er nog meer op haar pad komt.
  dikke kuzzzzzzzzzzzzzz alma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief