Road Trip naar het zuiden

Anna en ik wilden eigenlijk allebei wel naar de Glacier Lagoon (lagune met ijsbergen) in het zuiden, maar als je met zo’n tour mee gaat, kost het al gauw zo’n 33.000 kronen (ongeveer € 200) dat vonden we een beetje veel, dus hadden we besloten om een auto te huren en zelf te rijden. Het was ongeveer 5 uur rijden, maar omdat we redelijk vaak zijn gestopt om foto’s te maken, duurde het ietsje langer. Het is erg mooi rijden in IJsland, want het is niet druk op de weg en de omgeving is prachtig. Hier en daar een waterval, bergen met besneeuwde toppen, stromende riviertjes en zwarte stranden. We hebben alleen wel de mooiste waterval gemist, waarschijnlijk omdat hij wat verborgen was en het bordje waar de naam opstond verborgen was achter een auto. Die bekijken we dan op de terugweg wel.

Door al die foto’s waren we niet op tijd om de Glacier Lagoon nog met licht te kunnen zien, dus hebben we ergens een hapje gegeten en besloten om vlakbij te overnachten en morgen snel te kijken en dan weer terug te rijden. Na het eten was het helemaal donker en hadden we in een boekje een hostel gevonden dat niet zo ver weg was. Het bleek alleen wel in de middle of nowhere te liggen, dus moesten we over een heel hobbelig weggetje met losliggende stenen om daar te komen en het hostel was behoorlijk saai. Geen internet, geen tv, geen thee, niets. Er waren wel drie andere gasten, een dame uit Frankrijk, van wie ik de naam alweer ben vergeten, Josh uit Vancouver en Janna of Hanna uit Duitsland. We hebben ongeveer 2 uur zitten kletsen met z’n allen over reizen en alles wat erbij komt kijken. Was op zich wel interessant! Om ongeveer 10 uur maar naar bed gegaan.

2 reacties

  1. Leuk zo’n trip met een onverwacht einde. Wat een prachtige natuur!
    Is Anna een nederlandse?
    Ook leuk om zoveel mensen van verschillende nationaliteiten te ontmoeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief