Groene Zijde

Vandaag een rondje Reykjavik te voet gedaan. Het is nu officieel de eerste dag van de winter hier in IJsland en dat wordt gevierd met gratis soep in een aantal winkels en alle beelden in de stad hebben een muts op gekregen. Het is mij al eerder opgevallen dat deze stad vrij gekleurd is en dan bedoel ik qua huizen, je vind hier in een enkele straat zo al 5 verschillende kleuren… Blauw, geel gestreept, rood, groen, noem maar op, sommige huizen zijn ook beschilderd, op zich wel vrolijk!

Ik ben gewoon wat gaan lopen en heb hier en daar wat foto’s gemaakt. Ik heb laat geluncht in een pub met erg leuke muziek en 2 voetbalwedstrijden en uiteindelijk weer terug naar het hostel gelopen. Ik heb even wat gezeten en overwogen om nog een keer de sauna te doen, maar iemand was me voor, dus ik nam genoegen met een kopje thee, ook warm. Inmiddels waren de Amerikaanse dames aan het koken geslagen en die hadden genoeg gemaakt voor een heel weeshuis, dus we hebben met z’n allen gegeten, 5 mensen uit Amerika, 1 uit Ierland (van origine een Spanjaard), 1 uit Canada, 1 uit Zwitserland (zij is de ‘care-taker’ en zorgt dat alles loopt als de eigenaar er niet is) en ik dan.

Na het eten hebben we een film opgezet, the ‘40 year old virgin’. Erg leuke film, ik had ‘m wel eens gezien, maar Steve Carell blijft grappig! Op een gegeven moment kwam de care-taker met het bericht dat het noorderlicht te zien was vanuit Reykjavik. Alsof het was afgesproken pakte iedereen zijn/haar camera en rende naar buiten. We zijn eerst naar de zee gelopen en daar was een lichte zweem te zien, dus zijn we verder gelopen naar de haven waarvan wij dachten dat het daar het donkerst zou zijn. Onderweg werd het noorderlicht steeds meer zichtbaar (het was vrijwel onbewolkt) en toen we in de haven waren was er een hele duidelijke ‘stroom’ te zien van links tot rechts. Het was echt ongelofelijk ik kon maar moeilijk kiezen welke kant ik op de foto zou zetten. Het groene licht had zich gevormd tot een lange dunne strook en leek nu op een sjaal van zijde die in de wind subtiel heen en weer ging. Dit was meer dan ik had durven hopen!

5 reacties

  1. Wat een kleurige huizen. Ziet er gezellig uit. De ijslanders kunnen wel wat kleur in de donkere wintermaanden gebruiken.
    Geweldig toch, om het Noorderlicht nog eens mee te maken en nu in volle glorie!
    Grappig die mutsen op de beelden, zou hier in Lelystad ook wel ingevoerd mogen worden. Dus daar is het al officieel winter, dus 4 maanden weinig daglicht, daar moet ik niet aan denken.

  2. De gekleurde huizen zijn leuk, maar de foto’s van het noorderlicht…..zo, dat is byzonder! Geweldig! Wat een geluk dat je dat nog gezien hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief