Reykjavík

Vandaag een ‘Grand Excursion’ gedaan door Reykjavik. Reykjavik mag dan een stad zijn, maar het voelt aan als een groot dorp. De mensen zijn hier vriendelijk en je kunt het absoluut niet vergelijken met een stad als Den Haag of Rotterdam. Ik vond de tour wel interessant omdat ze ook het één en ander vertellen over het land, de mensen en niet alleen de dingen die je ziet als je de bus uitstapt. Als eerste kwamen we bij de grote Lutherse kerk; de Hallgrímskirkja, die is best indrukwekkend, een groot en opvallend gebouw in een lelijke kleur… Vanbinnen ook erg mooi, volgens mij galmt het er prima! We zijn zijn ook in de haven geweest, bij de Perlan (Pearl), een restaurant gebouwd op 6 grote heet-water-tanks, met een mega uitzicht over de hele stad. Ik heb er een filmpje van gemaakt (door het lopen kun je wat misselijk worden…). We zijn ook gestopt bij een museum wat eerst het huis was van Ásmundarsafn, één van de bekendste kunstenaars van IJsland. Na zijn dood heeft de staat zijn huis geërfd en er een museum van gemaakt. Het museum zelf was dicht, maar je kon wel door de tuin lopen. De laatste stop was bij Sólfar, een bekende sculptuur van Reykjavik.

‘s Avonds heb ik een Noorderlicht tour gedaan. Ik was een beetje bang dat het bewolkt zou zijn, maar we hadden echt geluk! Boven het grootste meer van IJsland in Thingvellir National Park is er meestal een ‘open plek’ in het wolkendek, dus daar zijn we heen gereden, dat duurde ongeveer een uurtje, omdat er ook wat ijs op de weg lag. Onderweg kregen we een dvd te zien over hoe het noorderlicht ontstaat en hoe verschillende volkeren er vroeger over dachten. Op zich wel erg interessant! We kwamen daar om ongeveer 22.00 uur aan en na een uurtje gingen we weer, en toen trok het ook weer helemaal dicht, dus we waren daar echt op de juiste plek op het juiste moment! Ik heb hier natuurlijk wat foto’s van gemaakt, en ik heb ook geprobeerd een filmpje van te maken, maar dat is niet gelukt, dus ik heb een aantal foto’s achter elkaar gezet en daar een filmpje van gemaakt.

4 reacties

 1. Die galmende kerk lijkt me wel leuk! Mooi dat noorderlicht! Wij hebben er in Canada ook filmbeelden van gezien maar in het echt is het volgens mij toch mooier!

 2. Bofferd, bij de eerste excursie al het Noorderlicht zien, dat is geluk hebben.Mooi te zien ook op het filmpje, en wat een mooie foto’s.Ik wil ook naar Ijsland!!
  Leuk om ook al een Australier te ontmoeten.
  Kus van moeders.

 3. ziet er erg gaaf uit zus!! Je hebt het naar je zin zo lezen we en daar zijn we blij om! Volgende maand ga ik even een laptop kopen dan kunnen we makkelijker skypen etc. Jason en Matthew missen hun tante wel, maar Matthew had een goed idee: hij neemt het mapje met webcamfoto’s mee naar Amersfoort dan kan hij nog aan je denken;)
  Doe rustig aan en geniet ze verder!
  X je zus en haar mannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief